Rabarbersirup
Har du svært ved at få brugt alle rabarberne i haven? Giv dem nyt liv i en hjemmelavet rabarbersirup.
Siruppen er skøn i både kager, mousser, i et glas mousserende vin til hjemmelavet "kir", som smagsgiver i drinks eller på skyr og yoghurt.
Lad dig ikke skræmme af mængderne – siruppen koger ind til ca. 1 liter.
Ingredienser
- 1700 g vand
- 500 g hvidvin
- 2500 g rabarber
- 3500 g sukker
- 4 stk vaniljestænger (eller 2 polynesiske vaniljestænger)
- 200 g citronsaft
- 17 stk tørrede stjerneanis
Sådan gør du
Step 1
Kom alle ingredienserne i en stor gryde og lad det koge, indtil det smager, som du bedst kan lide, ca. 1-2 timer.
Step 2
Si blandingen og kog eventuelt yderligere til en tyk konsistens.
Stik en teske i den varme sirup og læg den i køleskabet for at tjekke konsistensen i den kolde sirup.
Tip
Undlad stjerneanis, hvis ikke du er så begejstret for smagen af lakrids.
Tip
Gem de udkogte rabarber, de kan sagtens bruges. Frys ned i små portioner til smoothies, tilsæt lidt mere sukker og evt. jordbær og kog til en marmelade og grød eller brug resterne i bagværk såsom muffins og scones.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.