Ravioli med kantareller og brunet salviesmør
Det er selvfølgelig tidskrævende og kræver lidt teknik at lave sin egen pasta, men der er en kæmpe glæde ved selv at fremstille en ret helt fra bunden. Når du først mestrer en god pastadej, kan den bruges til en masse formål såsom spaghetti, lasagneplader, tortellini og som her, til ravioli. Fyldet kan varieres efter sæson og efter, hvad du har i køleskabet. Du kan også krydre din dej med f.eks. krydderurter, citronskal og finthakkede grøntsager. Fenne pastadej er lavet på italiensk durumhvede af typen 00. 0’erne indikerer, at den er fintmalet og du kan erstatte noget af melet med grovere meltyper.
Ingredienser
- Pastadej
- 300 g durumhvedemel Tipo 00
- 3 stk æg
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk sammenpisket æg
- Salt
- Friskkværnet peber
- Fyld
- 200 g kantareller du kan også bruge andre svampe
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 spsk fintsnittet ramsløg
- 250 ricotta
- 1 stk citron skal herfra
- Salt
- Friskkværnet peber
- Brunet smør
- 150 g Løgismose smør
- 2 spsk kapers
- 2 spsk fintsnittet salvie
- Garniture
- 4 blade af 4 kviste salvie
- Friskrevet parmesan i rigelige mængder
Sådan gør du
Pastadej
Step 1. Kom melet ud på bordet, saml det i en bunke og lav en fordybning i midten. Slå de 3 æg ud i en skål og hæld dem ned i fordybningen. Kom herefter olien i og rør i blandingen med en finger, så melet blandes i. Ælt herefter dejen godt igennem, til den bliver fast og smidig. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hvile på køkkenbordet i 1 time.
Fyld
Step 1. Rens svampene og hak dem forholdsvis fint. Varm en pande op med smør og vindruekerneolie og rist svampene heri, til de er gyldne. Tilsæt skalotteløg og ramsløg og sving panden et par gange, så løgene og ramsløgene lige får et skud varme. Krydr med salt og peber. Kom svampene i en skål og lad dem køle helt af. Bland dem herefter med ricotta og smag til med citronskal og evt. lidt ekstra salt og peber.
Step 2. Del dejen i to stykker. Hvis du har en pastamaskine rulles dejen tyndt ud på denne. Ellers kan det sagtens gøres med en kagerulle. Skær 40 firkanter på ca. 6 x 6 cm eller udstik dem med en udstikker eller et glas, hvis du vil lave runde raviolier.
Step 3. Læg en lille skefuld fyld i midten af halvdelen af dejstykkerne og pensl kanterne med sammenpisket æg. Læg herefter den anden halvdel af dejstykkerne ovenpå og klem siderne sammen med en gaffel. Læg ravilolierne, efterhånden som de er bliver færdige, over på en bageplade drysset med mel. Lad dem stå og tørre lidt inden den fortsatte tilberedning.
Brunet smør
Step 1. Kom smørret i en kasserolle og lad det bruse op. Træk kasserollen fra varmen, når det ikke længere bruser, og smørret begynder at blive brunt. Tilsæt herefter kapers og fintsnittet salvie.
Step 2. Kog raviolierne i letsaltet vand i 3-4 minutter. Pas på, at vandet ikke bulderkoger. Brug en hulske til at tage raviolierne op af vandet og lad dem dryppe lidt af i en sigte og anret dem på tallerkner. Hæld med en ske det brunede smør over pastaen og pynt med friske salvieblade. Kom til sidst friskrevet parmesan over i rigelige mængder.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift...