30/6/2019 | Magasin 6 2019
Risotto med artiskokker
Ingredienser
- 250 g risotto ris
- 4 violette artiskokker
- 100 g Løgismose smør
- 100 g finthakket skalotteløg
- Olivenolie
- 50 g friskrevet parmesan
- ½ flaske tør hvidvin
- ½ liter grøntsagsfond
- 2 stk citroner
- 50 g persille , hakket
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Gør en lille skål med vand og saften fra en citron klar.
Step 2
Pil de yderste blade af artiskokkerne til du kommer ind til de lyse blade. Skær spidsen og det mørke i bunden af, halvér dem og snit dem i fine skiver. Læg artiskok-skiverne i skålen med vand og citronsaft.
Step 3
Smelt halvdelen af smørret i en gryde ved middelvarme og sautér løgene heri, til lige inden de tager farve.
Step 4
Tilsæt risottoris og rør godt rundt. Hæld hvidvinen over risene og lad den reducere indtil den næsten er væk, imens du rører i gryden, så risene ikke brænder på. Tilsæt fonden og kog videre til risene er al dente.
Step 5
Tilsæt artiskokskiverne og kog risottoen hurtigt igennem. Sluk for varmen, tilsæt smør og friskrevet parmesan og rør det ud i risottoen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Step 6
Servér med finthakket persille og olivenolie på toppen.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...