30/6/2019
|
Magasin 6 2019
Risotto med artiskokker
Ingredienser
- 250 g risotto ris
- 4 violette artiskokker
- 100 g Løgismose smør
- 100 g finthakket skalotteløg
- Olivenolie
- 50 g friskrevet parmesan
- ½ flaske tør hvidvin
- ½ liter grøntsagsfond
- 2 stk citroner
- 50 g persille , hakket
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Gør en lille skål med vand og saften fra en citron klar.
Step 2
Pil de yderste blade af artiskokkerne til du kommer ind til de lyse blade. Skær spidsen og det mørke i bunden af, halvér dem og snit dem i fine skiver. Læg artiskok-skiverne i skålen med vand og citronsaft.
Step 3
Smelt halvdelen af smørret i en gryde ved middelvarme og sautér løgene heri, til lige inden de tager farve.
Step 4
Tilsæt risottoris og rør godt rundt. Hæld hvidvinen over risene og lad den reducere indtil den næsten er væk, imens du rører i gryden, så risene ikke brænder på. Tilsæt fonden og kog videre til risene er al dente.
Step 5
Tilsæt artiskokskiverne og kog risottoen hurtigt igennem. Sluk for varmen, tilsæt smør og friskrevet parmesan og rør det ud i risottoen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Step 6
Servér med finthakket persille og olivenolie på toppen.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...