Røget laks med havtorn
Ingredienser
- Laks
- 20 skiver røget laks
- Broken gel
- 6 blade husblas
- 125 g havtorn
- 185 g vand
- 25 g sukker
- Salat
- 2 skiver rugbrød
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 pakke frisésalat
- Pynt
- 1 bundt kørvel
- Evt. lidt urter fra stranden, hvis du har mod på det
- 1 håndfuld havtorn
Sådan gør du
Broken gel
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Kog havtorn, sukker og vand op og blend det helt glat lidt ad gangen. Tilsæt den udblødte husblas og kør, til den er helt opløst. Sigt massen igennem en fintrådet sigte og sæt derefter puréen på køl i ca. 2 timer, til den har sat sig. Herefter blendes den til en glat creme.
Salat
Step 1. Skær rugbrødet i tern og rist dem på en pande i smørret. Lad dem herefter dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pluk og vask salaten grundigt. Undgå de mørke blade af frisésalaten, da de er ret bitre, og brug kun de lysegrønne blade.
Step 2. Anret laksen på tallerkenen lidt tilfældigt og fordel havtorngeléen ved siden af. Slut af med croutons, salat, havtorn og urter.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...