1/1/1970 |
Røget laks med havtorn
Ingredienser
- Laks
- 20 skiver røget laks
- Broken gel
- 6 blade husblas
- 125 g havtorn
- 185 g vand
- 25 g sukker
- Salat
- 2 skiver rugbrød
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 pakke frisésalat
- Pynt
- 1 bundt kørvel
- Evt. lidt urter fra stranden, hvis du har mod på det
- 1 håndfuld havtorn
Sådan gør du
Broken gel
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Kog havtorn, sukker og vand op og blend det helt glat lidt ad gangen. Tilsæt den udblødte husblas og kør, til den er helt opløst. Sigt massen igennem en fintrådet sigte og sæt derefter puréen på køl i ca. 2 timer, til den har sat sig. Herefter blendes den til en glat creme.
Salat
Step 1. Skær rugbrødet i tern og rist dem på en pande i smørret. Lad dem herefter dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pluk og vask salaten grundigt. Undgå de mørke blade af frisésalaten, da de er ret bitre, og brug kun de lysegrønne blade.
Step 2. Anret laksen på tallerkenen lidt tilfældigt og fordel havtorngeléen ved siden af. Slut af med croutons, salat, havtorn og urter.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Blinis med rygeostcreme, røget laks og lakeserogn
Den gode, let syrlige fynske rygeost er en fortræffelig ledsager til fede fisketyper som laks og ...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...