1/1/1970 |
Røget laks med havtorn
Ingredienser
- Laks
- 20 skiver røget laks
- Broken gel
- 6 blade husblas
- 125 g havtorn
- 185 g vand
- 25 g sukker
- Salat
- 2 skiver rugbrød
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 pakke frisésalat
- Pynt
- 1 bundt kørvel
- Evt. lidt urter fra stranden, hvis du har mod på det
- 1 håndfuld havtorn
Sådan gør du
Broken gel
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Kog havtorn, sukker og vand op og blend det helt glat lidt ad gangen. Tilsæt den udblødte husblas og kør, til den er helt opløst. Sigt massen igennem en fintrådet sigte og sæt derefter puréen på køl i ca. 2 timer, til den har sat sig. Herefter blendes den til en glat creme.
Salat
Step 1. Skær rugbrødet i tern og rist dem på en pande i smørret. Lad dem herefter dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pluk og vask salaten grundigt. Undgå de mørke blade af frisésalaten, da de er ret bitre, og brug kun de lysegrønne blade.
Step 2. Anret laksen på tallerkenen lidt tilfældigt og fordel havtorngeléen ved siden af. Slut af med croutons, salat, havtorn og urter.
Andre forslag
Rørt oksetatar på velhængt mørbrad
Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få s...
Østers med råsyltede havtorn og puffede ris
Østers og Champagne en lille smule luksuriøst og en himmelsk kombination. De bløde bløddyr og bobler...
Østers med friteret brødkrumme
Østers og Champagne en lille smule luksuriøst og en himmelsk kombination. De bløde bløddyr og bobler...
Stegt kammusling med butternut squash, muslingebouillon og caviar
Kammusling i en symfoni af butternut squash. Stegt, syltet, bagt og pureret bliver den gode og sæson...
Burrata med soltørrede tomater
Perfekt anretning til tapasbordet og et godt glas vin
Andeterrine med svampe
Lys sensommerterrine af and tilsat svampe og hvidvin. En himmerrig mundfuld med grov sennep og sursø...
Blæksprutte med tomatsalat
Drøm dig til en sydeuropæisk fiskerestaurant med engangsdue og brød i papirsposer med en servering s...