31/3/2023 |
Saftige kyllingelår med peberfrugtsalsa
Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. Løgismose håndskårne kyllingelår er ingen undtagelse. Akkompagneret med en frisk salsa på rød peberfrugt med masser af hvidløg, citron og friske urter fås det næsten ikke bedre!
Ingredienser
- 1 pakke Løgismose håndskårne kyllingelår
- 2 stk røde snackpebre
- 2 stk skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 3 stilke bredbladet persille
- 3 skoleagurker eller en halv almindelig agurk
- 5 spsk Løgismose olivenolie
- 2 spsk rødvinseddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Del kyllingelåret i leddet mellem under- og overlår. Mærk lidt efter for at finde det bløde punkt, hvor en kniv fint kan gå igennem. Forvarm en ovn på 180 °C varmluft.
Step 2. Krydr kyllingen grundigt med salt og peber.
Step 3. Steg kyllingen på en pande ved middelvarme i lidt olie på skindsiden, indtil skindet er gyldent og sprødt, svarende til cirka 5-10 minutter. Vend kyllingelårene, og steg yderligere 5 minutter på den anden side.
Step 4. Steg kyllingen færdig i ovnen i cirka 20-25 minutter, til den er mør, og kødet kan tages fra benet uden besvær. Lav imens salsaen.
Salsa
Step 1. Skær peberfrugt, agurk og skalotteløg i fine tern med en skarp kniv. Pluk og hak persille groft, og hak hvidløg fint.
Step 2. Rør grøntsagerne sammen i en skål med olivenolie, rødvinseddike, salt og peber. Smag til, og tilsæt eventuelt mere eddike, hvis du synes, salsaen skal være mere syrlig.
Servering
Step 3. Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile 10-15 minutter. Saften, som kødet smider, kan med fordel røres op i salsaen.
Step 4. Krydr kyllingen med salt og peber igen og anret på et fad. Top med salsaen, så det hele bliver lækkert og saftigt.
Step 5. Servér kyllingen family-style sammen store salater, grønt og godt surdejsbrød.
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet...