1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaigrette. En fransk bistroklassiker yndet til både frokost og aften.
Servér med Sauvignon Blanc i glasset, og oplev hvor glimrende gedeost matcher den aromatiske hvidvinsdrue.
Ingredienser
- 2 små gederuller
- 8 skiver flute eller surdejsbrød
- 25 valnøddekerner
- 2 små romainesalat
- 1 bakke feldsalat
- 1 lille rødløg , pillet og finthakket
- Valnøddeolie
- Citronsaft
- Balsamico
- Honning
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 180 °C, og rist valnødderne 4-6 min., til de kun lige tager mild farve.
Step 2
Steg brødskiverne gyldne i ekstra jomfruolivenolie, eventuelt med en kvist rosmarin. Lad dem køle let af, og belæg hver skive med 3 skiver gedeost, taglagt. Drys finthakket rødløg på, og dryp med god honning.
Step 3
Skru ovnen op til 200 °C og på grillfunktion, og gratinér brødet med gedeost til osten er gylden.
Step 4
Skyl, slyng og marinér salaten med ekstra jomfruolivenolie, balsamico, citronsaft samt salt og friskkværnet peber. Anret salaten på fire tallerkener, herpå brød med gedeost og ristede valnødder.
Tip
Den klassiske gedeosterulle er det sikre valg, men gør dig selv den tjeneste at få fat i en Crottin de Chavignol, det hæver barren på denne lune salat.
Tip
Har du ikke tid til at hoppe i forklædet? Køb kokkens Salade Chèvre Chaud med hjem fra butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.