31/8/2020 | Magasin 5 2020
Salade chevre chaud
Prøv opskriften på bistroklassikeren Salade chevre chaud. Den klassiske franske salat, hvis navn helt enkelt kan oversættes til salat med varm gedeost, er et fantastisk eksempel på hvor godt gedeost og Sauvignon Blanc komplimenterer hinanden.
Ingredienser
- 2 små gederuller , af hver rulles skæres 12 skiver
- 8 skiver flute eller surdejsbrød
- 25 valnøddekerner , ristes ved 140 °C i 35 min
- 2 små romainesalat
- 1 bakke feldsalat
- 1 lille rødløg , pillet og finthakket
- Valnøddeolie
- Citronsaft
- Balsamico
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Steg brødskiverne gyldne i olivenolie, eventuelt med en kvist rosmarin. Lad dem køle let af og belæg hver crouton med 3 skiver gedeost, taglagt. Drys finthakket rødløg på og dryp med olivenolie. Gratinér osten under grill i ovnen til osten er gylden.
Step 2.
Skyl, slyng og marinér salaterne med olivenolie, balsamico, citronsaft samt salt og friskkværnet peber.
Step 3.
Anret salaten på fire kolde tallerkener, herpå croutoner med gedeost og ristede valnødder.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...