31/8/2020
|
Magasin 5 2020
Salade chevre chaud
Prøv opskriften på bistroklassikeren Salade chevre chaud. Den klassiske franske salat, hvis navn helt enkelt kan oversættes til salat med varm gedeost, er et fantastisk eksempel på hvor godt gedeost og Sauvignon Blanc komplimenterer hinanden.
Ingredienser
- 2 små gederuller , af hver rulles skæres 12 skiver
- 8 skiver flute eller surdejsbrød
- 25 valnøddekerner , ristes ved 140 °C i 35 min
- 2 små romainesalat
- 1 bakke feldsalat
- 1 lille rødløg , pillet og finthakket
- Valnøddeolie
- Citronsaft
- Balsamico
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Steg brødskiverne gyldne i olivenolie, eventuelt med en kvist rosmarin. Lad dem køle let af og belæg hver crouton med 3 skiver gedeost, taglagt. Drys finthakket rødløg på og dryp med olivenolie. Gratinér osten under grill i ovnen til osten er gylden.
Step 2.
Skyl, slyng og marinér salaterne med olivenolie, balsamico, citronsaft samt salt og friskkværnet peber.
Step 3.
Anret salaten på fire kolde tallerkener, herpå croutoner med gedeost og ristede valnødder.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...