31/5/2023
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet at grille frugt?
Foruden de fine grillstriber får ferskner en let sødme, når de grilles. En sødme, der får modspil fra rucolaens let bitre noter og som afrundes af den let salte, cremede smag fra salattern.
Ingredienser
- 4 ferskner
- 1 bøtte Løgismose salattern
- 50 g skyllet Rucolasalat
- 1 glas Løgismose syltede Borretane-løg
- 25 g ristede pinjekerner
- Lidt frisk estragon
- ½ citron
- Løgismose olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Skær ferskner i kvarte og vend dem i olie, groft salt og peber. Grill dem godt på alle sider, men uden at de bliver for bløde. Skær imens borretaneløg i kvarte.
Step 2.
Marinér løg og ferskner i citronsaft, olivenolie og hakket estragon.
Step 3.
Anret på et fad med rucola og afslut med smuldrede salattern og ristede pinjekerner.
Tip
De grillede ferskner vendes i en vinaigrette med estragon – for estragon kan meget andet end at være smagsgiver i en bearnaise. Den friske urt fremhæver salatens andre smage og er samtidig en smagsgiver i sig selv, som bidrager med friskhed, aroma og en anisnoter.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...