31/5/2023 |
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet at grille frugt?
Foruden de fine grillstriber får ferskner en let sødme, når de grilles. En sødme, der får modspil fra rucolaens let bitre noter og som afrundes af den let salte, cremede smag fra salattern.
Ingredienser
- 4 ferskner
- 1 bøtte Løgismose salattern
- 50 g skyllet Rucolasalat
- 1 glas Løgismose syltede Borretane-løg
- 25 g ristede pinjekerner
- Lidt frisk estragon
- ½ citron
- Løgismose olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Skær ferskner i kvarte og vend dem i olie, groft salt og peber. Grill dem godt på alle sider, men uden at de bliver for bløde. Skær imens borretaneløg i kvarte.
Step 2.
Marinér løg og ferskner i citronsaft, olivenolie og hakket estragon.
Step 3.
Anret på et fad med rucola og afslut med smuldrede salattern og ristede pinjekerner.
Tip
De grillede ferskner vendes i en vinaigrette med estragon – for estragon kan meget andet end at være smagsgiver i en bearnaise. Den friske urt fremhæver salatens andre smage og er samtidig en smagsgiver i sig selv, som bidrager med friskhed, aroma og en anisnoter.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...