29/9/2022 | Magasin 6 2022
Salat med bagte rodfrugter, pinjekerner og asier
Salaten her er helt sin egen. Rodfrugterne er bagt med skrællen på, der forstærker sødmen, mens dressingen med kærnemælk og finthakkede syltede asier bringer syre og friskhed – et must i en salat! Nyd salaten som tilbehør til en let vinterret eller som det fulde måltid med surdejsbrød.
Ingredienser
- 1 kg blandede rodfrugter (selleri, rødbeder, gulerødder, pastinak etc.)
- Olivenolie
- Salt
- 2 dl Løgismose kærnemælk
- 1 stk citron
- 1 bundt dild
- 3 dl neutral olie
- 50 g syltede asier ((alternativt syltede græskar eller syltede bolsjebeder, se opskrifter på løgismose.dk))
- 30 g ristede pinjekerner
Sådan gør du
Step 1
Skyl rodfrugterne grundigt for jord og sand, og vend rodfrugterne i lidt olivenolie og krydr med salt. Bag rodfrugter i ovnen ved 180 °C til de er møre. De vil ikke være færdige på samme tid, så hold øje med dem undervejs.
Step 2
Tilsæt saften fra 1 citron til kærnemælken, og krydr med en smule salt.
Step 3
Varm neutral olie op til ca. 70 °C, og hæld den derefter over plukket dild og blend det i en kandeblender i 5 min., indtil olien er farvet hel grøn. Sigt olien gennem et kaffefilter.
Step 4
Bland kærnemælk og dildolie i forholdet 2:1
Step 5
Anret i dybe tallerkener eller på et fad med stykker af rodfrugter, skåret i smukke aflange skiver, kærnemælksdressing med dildolie, små tern af syltede asier og afslut med ristede pinjekerner.
Tip
Pét-nat, Pet Nat, Pet' Nath' – kært barn har som bekendt mange navne. Pét-nat er den generelle forkortelse, mens de øvrige er producenternes egne påfund.
Andre forslag
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...