29/9/2022 |
Salat med bagte rodfrugter, pinjekerner og asier
Salaten her er helt sin egen. Rodfrugterne er bagt med skrællen på, der forstærker sødmen, mens dressingen med kærnemælk og finthakkede syltede asier bringer syre og friskhed – et must i en salat! Nyd salaten som tilbehør til en let vinterret eller som det fulde måltid med surdejsbrød.
Ingredienser
- 1 kg blandede rodfrugter (selleri, rødbeder, gulerødder, pastinak etc.)
- Olivenolie
- Salt
- 2 dl Løgismose kærnemælk
- 1 stk citron
- 1 bundt dild
- 3 dl neutral olie
- 50 g syltede asier ((alternativt syltede græskar eller syltede bolsjebeder, se opskrifter på løgismose.dk))
- 30 g ristede pinjekerner
Sådan gør du
Step 1.
Skyl rodfrugterne grundigt for jord og sand, og vend rodfrugterne i lidt olivenolie og krydr med salt. Bag rodfrugter i ovnen ved 180 °C til de er møre. De vil ikke være færdige på samme tid, så hold øje med dem undervejs.
Step 2.
Tilsæt saften fra 1 citron til kærnemælken, og krydr med en smule salt.
Step 3.
Varm neutral olie op til ca. 70 °C, og hæld den derefter over plukket dild og blend det i en kandeblender i 5 min., indtil olien er farvet hel grøn. Sigt olien gennem et kaffefilter.
Step 4.
Bland kærnemælk og dildolie i forholdet 2:1
Step 5.
Anret i dybe tallerkener eller på et fad med stykker af rodfrugter, skåret i smukke aflange skiver, kærnemælksdressing med dildolie, små tern af syltede asier og afslut med ristede pinjekerner.
Tip
Pét-nat, Pet Nat, Pet' Nath' – kært barn har som bekendt mange navne. Pét-nat er den generelle forkortelse, mens de øvrige er producenternes egne påfund.
Andre forslag
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Saftige kyllingelår med peberfrugtsalsa
Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. Løgismose håndskårne kyllingel...
Butterfly kylling i en pool af grøntsager
Grundstenene i det italienske køkken er enkelhed, nøje udvalgte råvarer og retter, der kan deles ...
Kyllingelår som rôtis med glaserede grøntsager
Rôtis er små kyllingestege af udbenet, oprullet og håndbundet kyllingelår. En tilberedningsform, ...