31/10/2021 | Magasin 9 2021
Saltstegte sild
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 8 stk salt-sildefileter , helst de små
- Løgismose Rugmel
- Løgismose smør til stegning
- Løgismose syltede rødbeder
- Bløde løg
- Rugbrød
- Krydderfedt fra Als
- Sød bornholmersennep
- 4 spsk dijonsennep
- 3 spsk brun farin
- Lidt salt
Sådan gør du
Sød bornholmersennep
Step 1. Bland og smag til med salt og evt. mere sukker
Step 2. Lad senneppen stå i min. 30 min. (men kan holde sig i evigheder)
Andre forslag
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...