27/10/2023 |
Sauce til and og flæskesteg
Fra kokkene på Nordre Toldbod
Ingredienser
- Andesauce
- Stegesky fra andestegen eller andefond
- ½ l kogevand fra kartofler eller grøntsager
- Andefedt eller Løgismose smør (ca. 2-3 spsk.)
- Salt
- Citronsaft
- Evt. lidt sukker
- Flæskestegssauce
- Væde og sky fra flæskestegen
- ½ l kogevand fra kartofler eller grøntsager
- Løgismose smør
- 2 spsk Løgismose hvedemel
- En god sjat Løgismose piskefløde
- ribsgelé eller gastrik
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. kulør
Sådan gør du
Andesauce
Step 1. Lav en roux: Smelt fedt eller smør i en kasserolle og rør mel ud heri. Lad det bage af i gryden i ca. 4 minutter.
Step 2. Tilsæt langsomt andesky eller -fond og kogevand fra grøntsager eller kartofler, til du har den rigtige konsistens. Det skal ikke gå hurtigere end du kan nå at røre alle klumper ud.
Step 3. Kog saucen igennem og smag til med salt og citronsaft.
Flæskestegssauce
Step 1. Lav en roux: Smelt smør i en kasserolle og pisk melet ud heri. Lad det bage af i gryden i ca. 4 minutter.
Step 2. Tilsæt langsomt væde fra flæskestegen + kogevand fra grøntsager eller kartofler, til du har den rigtige konsistens. Lad saucen simre ca. 10 minutter.
Step 3. Tilsæt en god sjat fløde, ca. 1 dl og justér farven med kulør.
Step 4. Smag saucen til med salt, peber og ribsgele eller gastrik.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...