1/4/2022
|
Magasin 2 2022
Silkeblød omelet med tre slags ost
Ingredienser
- 3 stk økologiske æg (køb friske æg i butikken på Nordre Toldbod)
- 50 g blandet, revet ost f.eks. Gruyère, Emmentaler og Parmesan
- 20 g Løgismose smør
- 1 spsk finthakket purløg
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Slå æggene ud i en skål. Pisk dem let sammen, ikke for meget, og smag til med salt og peber.
Step 2
Varm en pande, gerne med slip let belægning, tilsæt smør og lad det bruse op (pas på, at varmen ikke er for kraftig). Tilsæt æggemassen. Rør den forsigtig rundt med en gaffel, til den begynder at sætte sig.
Step 3
Tilsæt 2/3 af osten på omeletten. Bank på panden med en knyttet hånd, så omeletten samler sig i den ene ende af panden. Fold herefter omeletten med en spatel eller dejskraber og vend den ud på et viskestykke, så den ligger i en aflang cigarform. Rul den i viskestykket for at stramme den op.
Step 4
Anret på en aflang tallerken med resten af osten og finthakket purløg.
Tip
Sørg for, at æggene er let flydende, når omeletten rulles, så den ikke bliver tør!
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...