1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Sommermarmelade
Lad smagen af sommer vare hele året med denne sommermarmelade med rabarber og jordbær.
Sherry-eddiken bidrager med en fin syre, som klæder sødmen og det hele resulterer i en marmelade, du muligvis bør lave dobbeltportion af; den har det med at forsvinde førend sommeren er forbi.
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 300 g sukker
- 300 g jordbær
- 1 spsk sherryeddike
- 1 spsk vand
Sådan gør du
Step 1
Skyl rabarber og bær og skær i mindre stykker.
Step 2
Kom i en gryde med stor diameter med resten af ingredienserne og kog op.
Step 3
Lad marmeladen småkoge til konsistensen er tyknet, ca. 10 minutter og lad den derefter køle ned.
Step 4
Hæld på skoldede marmeladeglas og opbevar på køl.
Tip
Du kan fint erstatte mængden af jordbær med rabarber, mens vi venter på de danske.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.