31/5/2021 | Magasin 5 2021
Spaghetti Puttanesca
En napolitansk pastaklassiker med masser af umami fra ikke blot tomat men også kapers, ansjoser, oliven og toppet med pecorino, der kun gør umamismagen mere udpræget og retten mere vanedannende.
Ingredienser
- Tomatsauce
- 2 dåser flåede eller hakkede tomater i den bedste kvalitet, du kan finde
- 2 stk hakkede skalotteløg
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 tsk tørret chili
- 1 dl god olivenolie
- Derudover
- 400 g tørret spaghetti
- 8 ansjosfileter
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld persille
- 100 g oliven
- 50 g kapers
- 50 g pecorino
Sådan gør du
Step 1
Bag flåede tomater, skalotteløg, hvidløg chili og olivenolie i et ildfast fad ved 140 °C i 5 timer. (Lav den gerne dagen før eller en stor portion, så du har til andre retter. Den holder sig fremragende på køl og bliver kun bedre af at stå et par dage)
Step 2
Kog spaghetti i letsaltet vand, efter anvisning på pakken.
Step 3
Varm tomatsaucen mens spaghettien koger, på en stor pande. Tilsæt finthakkede ansjoser, oliven og kapers. Når spaghettien er al dente tilsættes den på panden med tomatsaucen sammen med lidt af kogevandet. Lad spaghettien opsuge saucen og tilsæt grofthakket persille og basilikum lige inden servering.
Step 4
Server på et stort fad, ”family style”, og riv rigelige mængder pecorino over.
Tip
Direkte oversat fra italiensk betyder Spaghetti Puttanesca “luderens spaghetti”. Der er flere bud på, hvordan netop dette navn er opstået på den skønne napolitanske pastaklassiker, og opfordring hermed videregivet til at lade en google-søgning stå for underholdningen en kedelig stund – der er adskillige spændende sagn om navnets oprindelse.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...