31/5/2021 | Magasin 5 2021
Spaghetti Puttanesca
Vores koks version toppes med pecorino, som kun gør umami-smagen mere udpræget og retten mere vanedannende. Nyd retten med de italienske nyheder i glasset.
Ingredienser
- Tomatsauce
- 2 dåser flåede eller hakkede tomater , i den bedste kvalitet du kan finde
- 2 stk hakkede skalotteløg
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 tsk tørret chili
- 1 dl god olivenolie
- Derudover
- 400 g tørret spaghetti
- 8 anjosfilet i olie
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld persille
- 100 g oliven
- 50 g kapers
- 50 g pecorino
Sådan gør du
Step 1.
Bag flåede tomater, skalotteløg, hvidløg chili og olivenolie i et ildfast fad ved 140 °C i 5 timer. (Lav den gerne dagen før eller en stor portion, så du har til andre retter. Den holder sig fremragende på køl og bliver kun bedre af at stå et par dage)
Step 2.
Kog spaghetti i letsaltet vand, efter anvisning på pakken.
Step 3.
Varm tomatsaucen mens spaghettien koger, på en stor pande. Tilsæt finthakkede ansjoser, oliven og kapers. Når spaghettien er al dente tilsættes den på panden med tomatsaucen sammen med lidt af kogevandet. Lad spaghettien opsuge saucen og tilsæt grofthakket persille og basilikum lige inden servering.
Step 4.
Server på et stort fad, ”family style”, og riv rigelige mængder pecorino over.
Tip
Direkte oversat fra italiensk betyder Spaghetti Puttanesca “luderens spaghetti”. Der er flere bud på, hvordan netop dette navn er opstået på den skønne napolitanske pastaklassiker, og opfordring hermed videregivet til at lade en google-søgning stå for underholdningen en kedelig stund – der er adskillige spændende sagn om navnets oprindelse.
Andre forslag
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet...
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Ferieminder om de franske bistroer, hvor bordene f...
Sommerlig simreret – grydestegt Løgismose kylling i rosé
Flest af os kender til kylling tilberedt i hvidvin. I denne opskrift udskifter vi de hvide ...