31/1/2019
|
Magasin 1 2019
Spicy suppe med kylling og kokos
Få varmen i vinterkulden med denne krydrede kyllingesuppe, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg. Citrongræs, ingefær, sambal oelek og fiskesauce giver suppen dybde, varme og asiatisk karakter.
Ingredienser
- 2 spsk vindruekerneolie
- 150 g champignoner
- 1 stk rød peberfrugt
- 4 tsk ingefær
- 4 fed hvidløg
- 1 stang citrongræs
- 2 spsk sambal oelek (asiatisk chilipasta)
- ½ l kyllingefond
- 1 dåse kokosmælk
- 4 tsk fiskesauce
- 1 spsk sukker
- 1 stk Løgismose kylling stegt og plukket
- Topping
- 1 bundt frisk koriander
- 2 stk lime
- 6 stk forårsløg
- Sesamolie
- Peanuts
Sådan gør du
Step 1
Rens champignon og skær i skiver. Skær peberfugt i tern. Skræl og riv ingefær. Knus hvidløg og skær citrongræs igennem på langs.
Step 2
Varm olien godt op i en tykbundet gryde, tilsæt champignoner og steg dem let gyldne. Tilsæt derefter peberfrugt, ingefær, hvidløg og citrongræs og steg videre i ca. 2 minutter under omrøring.
Step 3
Vend sambal oelek rundt i gryden, tilsæt efterfølgende kyllingefond, kokosmælk og fiskesauce samt sukker. Bring i kog. Skru derefter ned for varmen, så det bare simrer let de næste 10 minutter.
Step 4
Tilsæt det plukkede kyllingekød. Skru lidt op for varmen igen og lad det koge et minut. Forbered imens topping. Hak koriander og peanuts groft og skær lime i både og forårsløg i skiver.
Step 5
Fjern citrongræsstænglen og anret suppen i 4 skåle. Pres saften af en limebåd udover hver anretning og top suppen med koriander, forårsløg, 1 tsk sesamolie, peanuts og 1 limebåd.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...