Sprød grønkålssalat
Ingredienser
- Dressing
- 1½ spsk kraftig sennep evt. grov
- ¼ dl æbleeddike
- 1 dl rapsolie
- 1 stk finthakket skalotteløg
- Salt og friskkværnet peber
- Citron
- Salat
- 300 g grønkålsblade
- 20 g kørvel
- 3 stk gode syrlige æbler
- Citronsaft
- 1½ stk skalotteløg
- 75 g tørrede tranebær
- En smule peberrod , friskhøvlet
Sådan gør du
Dressing
Step 1. Bland alle ingredienserne sammen ,og smag til med salt, peber og citron. Dressingen må gerne have lidt syrlig kant.
Salat
Step 1. Riv, eller skær grønkålen ud i fine stykker. Pluk kørvel til mindre blade.
Step 2. Skræl æblerne, skær kernehuset ud, og skær resten i tern. Hæld lidt citronsaft over, drys med salt og lad det stå i ca. 1 minut.
Step 3. Skær fine skiver af løget, og pl dem ud til ringe.
Step 4. Vend det hele sammen, og bland med dressingen. Pynt salaten med tranebær og friskhøvlet peberrod.
Tip
Servér til klassisk julemiddag.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...