1/1/1970 |
Sprød grønkålssalat
Ingredienser
- Dressing
- 1½ spsk kraftig sennep evt. grov
- ¼ dl æbleeddike
- 1 dl rapsolie
- 1 stk finthakket skalotteløg
- Salt og friskkværnet peber
- Citron
- Salat
- 300 g grønkålsblade
- 20 g kørvel
- 3 stk gode syrlige æbler
- Citronsaft
- 1½ stk skalotteløg
- 75 g tørrede tranebær
- En smule peberrod , friskhøvlet
Sådan gør du
Dressing
Step 1. Bland alle ingredienserne sammen ,og smag til med salt, peber og citron. Dressingen må gerne have lidt syrlig kant.
Salat
Step 1. Riv, eller skær grønkålen ud i fine stykker. Pluk kørvel til mindre blade.
Step 2. Skræl æblerne, skær kernehuset ud, og skær resten i tern. Hæld lidt citronsaft over, drys med salt og lad det stå i ca. 1 minut.
Step 3. Skær fine skiver af løget, og pl dem ud til ringe.
Step 4. Vend det hele sammen, og bland med dressingen. Pynt salaten med tranebær og friskhøvlet peberrod.
Tip
Servér til klassisk julemiddag.
Andre forslag
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...