5/4/2024
|
Magasin 2 2024,Løgismose i Netto
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. Urten kan med sin mildhed og krydrerede karaktér f.eks. erstatte basilikum eller rucola i pesto.
Løgismose kyllingesteak er udbenet lår af vores fritlevende Løgismose kylling, marineret i citron og timian og den nemme vej til saftig og smagfuld kylling.
Ingredienser
- Kylling & grønt
- 1 pakke Løgismose kyllingesteak
- 400 g broccolini eller grønne asparges
- ½ tsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- Pesto
- 30 g basilikum, rucola eller friske brændenældeskud
- 30 g pinjekerner
- 30 g parmigiano reggiano
- 50 g olivenolie
- 1 nip salt
- 10 g citronsaft
- ½ fed hvidløg
- Mascarponecreme
- 150 g mascarpone
- ½ tsk rosapeber
- 1 citron skal heraf
- fint salt efter smag
Sådan gør du
Pesto
Step 1. Læg brændenælder i koldt vand i 30 min. og blanchér dem efterfølgende i letsaltet vand i 30 sekunder. Køl af i koldt vand.
Step 2. Klem brændenælderne fri for vand – nu brænder de ikke længere.
Step 3. Blend brændenælder, pinjekerner, parmesan, olivenolie, fint salt, citronsaft, hvidløg og smag til med salt.
Mascarponecreme
Step 1. Bland mascarpone, knust rosa peber og citronskal godt sammen. Smag til med salt og fyld i sprøjtepose.
Kylling & asparges
Step 1. Skyl og knæk bunden af asparges.
Step 2. Krydr kyllingesteaks med groft salt og læg på en varm grill.
Step 3. Steg kyllingen primært på skindsiden til kernetemperatur på 76 °C. Hold øje og vend indimellem. Lad stege i 15-20 min.
Step 4. Lad kyllingen trække i fem min.
Step 5. Krydr asparges med olivenolie og groft salt, mens kyllingen trækker. Grill asparges i 2-3 min., til de har fået pæne mærker.
Servering
Step 1. Del asparges på midten og skær kyllingen i skiver.
Step 2. Fordel skiftevis asparges og kylling på et fad, gerne lidt luftigt.
Step 3. Sprøjt dutter af mascarponecreme og fordel klatter af brændenældepesto rundt på tallerkenen. Afslut med grønne urter.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...