17/10/2024
Stegt andebryst med grønkålssalat og Løgismose andesauce
Ingredienser
- Andebryst
- 2 stk andebryst
- 1 håndfuld urter f.eks. timian, rosmarin og salvie
- 3 fed hvidløg
- groft salt
- Pommes Anna
- 1 kg mellem store kartofler
- 150 g Løgismose smør
- ½ bdt salvie
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- salt
- Grønkålssalat
- 100 grønkål
- 100 g julesalat – også kaldet endive
- 50 g valnødder
- 1 appelsin
- 4 figner
- 1 æbler
- En gavmild portion Løgismose balsamico glace
- salt
Sådan gør du
Andebryst
Step 1. Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
Step 2. Rids fine tern i fedtet. Pas på ikke at skære ned i kødet.
Step 3. Læg fedtsiden nedad på en kold pande, og tænd varmen på middel varme.
Step 4. Steg til fedtet bliver lysebrunt, og vend. Steg til kødsiden bliver lysebrun.
Step 5. Krydr godt med salt, og læg i et ildfast fad med krydderurter og knust hvidløg. Hæld andefedtet fra panden henover.
Step 6. Sæt i ovnen i 8-12 minutter (afhængigt af størrelsen), og lad derefter trække 5-10 minutter. Kernetemperaturen skal være 60-63 °C.
Step 7. Skær andebrysterne ud i ønsket størrelse umiddelbart før servering
Pommes Anna
Step 1. Skræl kartofler, og skær i helt tynde skiver. Gerne på mandolinjern.
Step 2. Smelt smørret, og smør et ildfast fad med en pensel.
Step 3. Fordel et lag kartoffelskiver, pensl med smør, drys lidt salt og læg lidt salvieblade rundt omkring. Gentag dette, til du har brugt kartoflerne. Pas på med at salte for meget, da hvert lag bliver krydret.
Step 4. Kartoflerne skal bages under pres. Dette gøres f.eks. ved at lægge et stykke bagepapir henover og stille et andet ildfast fad ovenpå.
Step 5. Stil kartoflerne i en forvarmet ovn på 180 °C og bag ca. 1 times tid, til kartoflerne er møre.
Step 6. Køl kartoflerne af i køleskabet indtil de skal anvendes.
Step 7. Skær kartoflerne i ønsket størrelse, og steg på en pande i olie og smør.
Grønkålssalat
Step 1. Sæt en gryde med godt saltet vand til at koge.
Step 2. Rist valnødder på en tør pande, og sæt til afkøling.
Step 3. Pluk stokken af grønkål. Blanchér grønkål i det kogende vand, køl efterfølgende straks af i koldt vand og tør bladene godt af.
Step 4. Skær grove stykker af endive, del fignerne i både og skær fileter af appelsin.
Step 5. Skær kernerne fra æblerne, og skær i tern eller små både.
Step 6. Vend det hele i en stor skål, og anret luftigt på et fad. Top med Løgismose balsamico glace eller anden tyktflydende balsamico.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift...