3/4/2019
|
Løgismose i Netto
Stegt hjertesalat
Retten er velegnet som forret, men er også god som salat og tilbehør til lette retter med fisk eller skaldyr.
Ingredienser
- Stegt hjertesalat
- 4 stk hjertesalat
- 1 stk citron
- 1 spsk hakket purløg
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og peber
- 100 g friskbælgede ærter
- 150 g Løgismose salattern
- Hyldeblomsteddike
- 2 spsk hyldeblomsteddike
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk akaciehonning
- 2 dl olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Skyl hjertesalat, dup tør for vand og halvér på langs. Steg salaten gylden på skærefalden i smør. Smag til med revet citronskal, lidt citronsaft, salt og peber lige inden servering.
Step 2. Hak ærterne groft.
Step 3. Bræk salatosten i rustikke stykker og krydre med salt, peber og olivenolie.
Step 4. Pisk alle ingredienser til hyldeblomst-vinaigretten godt sammen, så den emulgerer.
Step 5. Anret salaten i bunden og top den op med ærter, salatost og vinaigretten. Du kan evt. pynte med lidt friske urter.
Tip
Retten er velegnet som forret, men er også god som salat og tilbehør til lette retter med fisk eller skaldyr.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...