31/10/2021 | Magasin 9 2021
Stegt julesild i eddikelage
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 8 stk sildefileter , ferske
- 8 tsk grov sennep
- 8 tsk friskhakket dild
- 8 tsk friskhakket persille
- Løgismose Rugmel til panering
- Salt og peber
- Olie og smør til stegning
- Eddikelagen
- 3½ dl eddike
- 3 dl rørsukker
- ½ dl vand
- 1 spsk hel allehånde
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1 spsk korianderfrø
- 1 kanelstang
- 10 laurbærblade
- 1 tsk tørret chili efter smag
- 3 stk store løg i skiver
Sådan gør du
Step 1.
Kog eddike, sukker og vand op og tilsæt krydderier, og lad det simre sammen i 2-3 min.
Step 2.
Sluk for varmen og kom løgene i lagen. Lad lagen falde til stuetemperatur, inden sildene tilsættes.
Step 3.
Klip finnerne af sildene uden at klippe ned i kødet. Krydr fileterne med salt og peber og kom en tsk. sennep, dild og persille i hver sild.
Step 4.
Fold fileterne på tværs og vend dem i rugmel, inden de steges sprøde i olie og smør.
Step 5.
Dup sildene fri for smør og kom dem i den stuetempererede lage.
Step 6.
Lad dem stå – gerne et døgn og mere … hvis du kan.
Andre forslag
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...