31/10/2021 | Magasin 9 2021
Stegt julesild i eddikelage
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 8 stk sildefileter , ferske
- 8 tsk grov sennep
- 8 tsk friskhakket dild
- 8 tsk friskhakket persille
- Løgismose Rugmel til panering
- Salt og peber
- Olie og smør til stegning
- Eddikelagen
- 3½ dl eddike
- 3 dl rørsukker
- ½ dl vand
- 1 spsk hel allehånde
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1 spsk korianderfrø
- 1 kanelstang
- 10 laurbærblade
- 1 tsk tørret chili efter smag
- 3 stk store løg i skiver
Sådan gør du
Step 1.
Kog eddike, sukker og vand op og tilsæt krydderier, og lad det simre sammen i 2-3 min.
Step 2.
Sluk for varmen og kom løgene i lagen. Lad lagen falde til stuetemperatur, inden sildene tilsættes.
Step 3.
Klip finnerne af sildene uden at klippe ned i kødet. Krydr fileterne med salt og peber og kom en tsk. sennep, dild og persille i hver sild.
Step 4.
Fold fileterne på tværs og vend dem i rugmel, inden de steges sprøde i olie og smør.
Step 5.
Dup sildene fri for smør og kom dem i den stuetempererede lage.
Step 6.
Lad dem stå – gerne et døgn og mere … hvis du kan.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.