Stegt knurhane med artiskokblade og estragoncreme
Ingredienser
- Artiskokker
- 2 stk store artiskokker
- 1 stk citron
- 1 spsk salt
- Estragoncreme
- 2 fed grofthakkede hvidløg
- ½ tsk salt
- 1 stk citron saft og skal herfra
- 2 stk pasteuriseret æggeblomme
- 4 dl olivenolie
- 1 stk bagt bagekartoffel
- 2 spsk skyrfraiche
- ½ bundt finthakket estragon
- 1 tsk sennep
- Friskkværnet peber
- Knurhane
- 400 g knurhane
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Artiskokker
Step 1. Skær stokken af artiskokkerne og del citronen i to. Kog artiskokkerne med citronen i en gryde med letsaltet vand, til de er møre og bladene let kan trækkes af. Beregn ca. 20-25 minutter.
Estragoncreme
Step 1. Kom hvidløg, salt, sennep, citronsaft og æggeblommer i en blender og sæt den i gang. Tilsæt lidt efter lidt olivenolien, til konsistensen er som en mayonnaise. Mos den bagte kartoffel gennem en sigte ned i en skål og rør skyrfraichen og den finthakkede estragon i. Vend mayonnaisen fra blenderen sammen med kartoffelblandingen og smag til med salt, peber og lidt fintrevet citronskal.
Knurhane
Step 1. Del fileterne i mundrette stykker og rids skindet med en skarp kniv for at forhindre, at fisken trækker sig sammen under tilberedningen. Varm olien på panden og steg fisken på skindsiden, til det er helt sprødt og gyldent. Vend fisken og tilsæt smørret og lad det bruse op omkring fileterne. Træk herefter panden fra varmen og lad fisken trække færdig i ca. 1 minut. Krydr med salt og peber. Læg fisk og artiskokker på et fad og kom estragoncremen i en skål, som sættes midt på bordet. Her er tale om ”fingermad”, så nu gælder det om at række til. Pluk bladene af artiskokkerne, dyp dem i cremen og træk det fyldige artiskokkød af bladene med fortænderne. Dyp ligeledes de sprøde stykker fisk i cremen. Er man lidt fin på den, kan man selvfølgelig også bruge en gaffel.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...