30/6/2022 | Magasin 4 2022
Stikkelsbærtrifli med nougatine
Ingredienser
- 700 g stikkelsbær
- 1 dl vand
- 100 g sukker
- ½ vaniljestang , kornene herfra
- 75 g mandler
- 25 g pistacienødder
- 50 g sukker
- 2 dl Løgismose piskefløde 38%
- 2 æggeblommer
Sådan gør du
Stikkelsbærpuré
Step 1. Skyl stikkelsbær. Hæld dem op i en gryde og tilsæt 1 dl vand.
Step 2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med lidt sukker. Kom det i gryden.
Step 3. Læg låg på gryden, sæt på en kogeplade og skru helt op for varmen. Skru ned, så snart det koger, og behold låget på.
Step 4. Mos bærrene med en stavblender, minihakker eller lignende og kog stikkelsbærpuréen i ca. 10 minutter.
Step 5. Tag gryden af varmen. Hæld den kogte puré over i en skål og tilsæt sukker. Sæt skålen i køleskabet.
Nougatine
Step 1. Hæld mandler, pistacienødder og 50 g sukker i en skål, rør sammen og brun blandingen i en gryde ved middel varme under konstant omrøring, så den ikke brænder på.
Step 2. Hæld nu nougatinen på en breddeplade og fordel den jævnt. 3. Skær nougatinen i stykker, mens den stadig er lun.
Anretning
Step 1. Pisk fløden til den har en let og luftig konsistens og pisk de to æggeblommer i. Det gør skummen ekstra fyldig og giver en fin farve. Den må endelig ikke piskes for meget.
Step 3. I et gennemsigtigt glas anret først med et lag stikkelsbærkompot, dernæst lidt nougatine og så flødeskum. Gentag gerne 3-4 gange afhængig af glassets størrelse.
Tip
Bland lidt æbler i kompotten, hvis du ønsker lidt mere struktur og substans i puréen.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...