30/8/2024
|
Magasin 5 2024,Bocuse d'Or Team Danmark
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden i skove og skovbryn. Bocuse-kokkene tilbereder svampene i hvidvin og Løgismose piskefløde og anretter svampesaucen på smørristet brød med et lille spejlæg på toppen. Det er efterårets svar på comfort food, som vi ynder at spise både som en god frokost, forret eller aftensmad.
Ingredienser
- Svampe à la creme
- 200 g blandede svampe f.eks. østershat, kantareller, shitaake, markchampignon eller Karl Johan
- ½ fed hvidløg
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- ½ skalotteløg
- 5 kviste timian
- ¼ dl Løgismose piskefløde 38%
- ½ citron saft heraf
- ½ dl Løgismose hvidvin no 01 eller prøv også gerne med Portvin
- Salt og peber
- Olie eller smør til stegning
- Æg og anretning
- 4 vagtelæg
- Olie og Løgismose smør til stegning
- Salt og peber
- 4 skiver tykt, lyst brød
- Lidt fint skåret purløg
- 1 salatløg
Sådan gør du
Svampe à la creme
Step 1. Rens svampene og del dem i nogenlunde ens stykker. Riv hvidløget fint til mos og rør det sammen med olivenolie. Hak skalotteløget meget fint og timianbladene ligeså.
Step 2. Varm en pande med olie op. Rist svampene gyldne ved høj varme og tilsæt en klat smør, når de har fået lidt farve. Tilsæt skalotteløg og timian og rist videre, uden at løgene får farve. Hæld hvidvin ved, kog op og tilsæt fløden, når alt vinen næsten er fordampet. Kog videre, indtil fløden tykner. Smag til med citron, salt og peber.
Æg og anretning
Step 1. Steg 4 små spejlæg i olie og lidt smør – vagtelæg har en sej skal, så skær bunden op med en urtekniv i stedet for at prøve at ”slå” dem ud.
Step 2. Skær meget tynde løgringe af salatløget og læg dem i koldt vand i 20 min. – det gør dem sprøde og mildere i smagen. Vend løgringene i purløg inden servering.
Step 3. Steg 4 flotte skiver brød gyldne i rigeligt smør og anret dem med stuvede svampe, vagtelspejlæg og løg.
Tip
Du kan også vende svampe à la creme med dampende, friskkogt pasta eller servere til sprødstegt kylling.
Tip
Når løg ligger i vand, kan de efterfølgende vendes i fintskåret purløg, på den måde hænger de fast.
Tip
Kan du ikke skaffe vagtelæg, kan du naturligvis bruge hønseæg til spejlægget i stedet. Vær dog opmærksom på, at hønseæg er en del større end vagtelæg.
Andre forslag
Andelår, puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...