3/4/2019 | Løgismose i Netto
Syltede tomater med kold rejebouillon
samt urteolie
Ingredienser
- Syltede tomater
- 200 g blandede tomater
- 1 spsk eddike
- 1 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 spsk vand
- Salt og peber
- Rejebouillon
- 300 g hele rejer , med skal
- 5 dl vand
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste dild
- Citronsaft
- Salt og peber
- Urteolie
- 300 g urter , efter eget ønske
- 1 dl smagsneutral olie
Sådan gør du
Syltede tomater
Step 1. Kog eddike, sukker og vand op og nedkøl straks.
Step 2. Skær tomaterne ud i mundrette stykker og krydre med salt og peber.
Step 3. Lad tomaterne trække ca. 5 minutter, og læg dem i den kolde syltelage.
Step 4. Lad tomaterne lægge i syltelagen frem til servering.
Rejebouillon
Step 1. Kom rejer, vand, hakket hvidløg og dildkviste i en gryde.
Step 2. Kog ved svag varme ca. 20 minutter. Sæt derefter gryden på køl for at trække.
Step 3. Sigt bouillonen fra igennem et klæde, når den er helt kold. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Servér iskold.
Urteolie
Step 1. Skyl urterne, dryp dem af og blend dem sammen med olien, til den er helt grøn.
Step 2. Sigt olien fra i en lille skål og dryp den i bouillonen lige inden servering.
Anretning
Step 1, Dryp de syltede tomater af og læg i en dyb tallerken.
Step 2. Hæld den klare kolde rejebouillon over tomaterne og dryp med urteolien.
Step 3. Servér som en let og læskende forret med en skive godt brød.
Tip
Retten kan tilsættes friskpillede rejer, hvis man ønsker lidt mere fylde.
Andre forslag
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...