3/4/2019 | Løgismose i Netto
Syltede tomater med kold rejebouillon
samt urteolie
Ingredienser
- Syltede tomater
- 200 g blandede tomater
- 1 spsk eddike
- 1 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 spsk vand
- Salt og peber
- Rejebouillon
- 300 g hele rejer , med skal
- 5 dl vand
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste dild
- Citronsaft
- Salt og peber
- Urteolie
- 300 g urter , efter eget ønske
- 1 dl smagsneutral olie
Sådan gør du
Syltede tomater
Step 1. Kog eddike, sukker og vand op og nedkøl straks.
Step 2. Skær tomaterne ud i mundrette stykker og krydre med salt og peber.
Step 3. Lad tomaterne trække ca. 5 minutter, og læg dem i den kolde syltelage.
Step 4. Lad tomaterne lægge i syltelagen frem til servering.
Rejebouillon
Step 1. Kom rejer, vand, hakket hvidløg og dildkviste i en gryde.
Step 2. Kog ved svag varme ca. 20 minutter. Sæt derefter gryden på køl for at trække.
Step 3. Sigt bouillonen fra igennem et klæde, når den er helt kold. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Servér iskold.
Urteolie
Step 1. Skyl urterne, dryp dem af og blend dem sammen med olien, til den er helt grøn.
Step 2. Sigt olien fra i en lille skål og dryp den i bouillonen lige inden servering.
Anretning
Step 1, Dryp de syltede tomater af og læg i en dyb tallerken.
Step 2. Hæld den klare kolde rejebouillon over tomaterne og dryp med urteolien.
Step 3. Servér som en let og læskende forret med en skive godt brød.
Tip
Retten kan tilsættes friskpillede rejer, hvis man ønsker lidt mere fylde.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...