1/9/2021
|
Magasin 7 2021
Tagliatelle al ragú di ibérico
Vi holder meget af den – kødsovsen. Faktisk blev den kåret som danskernes yndlingsret få år tilbage.
Magnus' version er dog langt fra den velkendte. Her er kødet ikke hakket til uigenkendelighed, men kæber fra sortfodsgris. Ligesom at mange af de øvrige ingredienser i klassikeren er skiftet ud til fordel for tørrede svampe, æble og radicchio.
Med Nebbiolo i glasset er du sikker på at sætte et måltid i minde, der sent vil forsvinde fra din nethinde.
Ingredienser
- 4 stk svinekæber fra sortfodsgris
- 15 g tørrede svampe fra Tartufi Jimmy
- 2 gulerødder
- 1 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- ½ æble
- ½ bundt timian
- 2 laurbærblade
- 3 kviste estragon
- ½ liter hvidvin
- ½ liter vand
- 1 spsk tomatpuré
- Olivenolie
- ¼ radicchio
- 1 pakke tagliatelle fra Cascina San Giovanni
Sådan gør du
Step 1.
Fjern sener fra svinekæberne og brun dem godt af i olivenolie, til de tager farve.
Step 2.
Hak gulerødder, skalotteløg og hvidløg.
Step 3.
Tilsæt grøntsager, krydderurter, tørrede svampe, hvidvin og tomatpuré til kæberne Tilsæt dernæst vand, så kæberne er akkurat dækket. Læg låg på gry - den, og lad simre i ca. 2 timer til kæberne er møre.
Step 4.
Tag kæber og svampe op, sigt lagen og reducér den til ca. det halve.
Step 5.
Kog pasta i vand med salt, som anvist på pakken.
Step 6.
Pluk kæbekødet, hak svampene og rør begge dele sammen med lagen til en ragù.
Step 7.
Servér med pasta og friskhakket estragon og radicchio.
Tip
Du finder kæber fra sortfodsgris i butikken på Nordre Toldbod
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...