31/8/2021 | Magasin 7 2021
Tagliatelle al ragú di ibérico
Vi holder meget af den – kødsovsen. Faktisk blev den kåret som danskernes yndlingsret få år tilbage. Magnus' version er dog langt fra den velkendte. Her er kødet ikke hakket til uigenkendelighed, men kæber fra sortfodsgris. Ligesom at mange af de øvrige ingredienser i klassikeren er skiftet ud til fordel for tørrede svampe, æble og radicchio. Med Nebbiolo i glas - set er du sikker på at sætte et måltid i minde, der sent vil forsvinde fra din nethinde.
Ingredienser
- 4 stk svinekæber fra sortfodsgris
- 15 g tørrede svampe fra Tartufi Jimmy
- 2 gulerødder
- 1 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- ½ æble
- ½ bundt timian
- 2 laurbærblade
- 3 kviste estragon
- ½ liter hvidvin
- ½ liter vand
- 1 spsk tomatpuré
- Olivenolie
- ¼ radicchio
- 1 pakke tagliatelle fra Cascina San Giovanni
Sådan gør du
Step 1.
Fjern sener fra svinekæberne og brun dem godt af i olivenolie, til de tager farve.
Step 2.
Hak gulerødder, skalotteløg og hvidløg.
Step 3.
Tilsæt grøntsager, krydderurter, tørrede svampe, hvidvin og tomatpuré til kæberne Tilsæt dernæst vand, så kæberne er akkurat dækket. Læg låg på gry - den, og lad simre i ca. 2 timer til kæberne er møre.
Step 4.
Tag kæber og svampe op, sigt lagen og reducér den til ca. det halve.
Step 5.
Kog pasta i vand med salt, som anvist på pakken.
Step 6.
Pluk kæbekødet, hak svampene og rør begge dele sammen med lagen til en ragù.
Step 7.
Servér med pasta og friskhakket estragon og radicchio.
Tip
Du finder kæber fra sortfodsgris i butikken på Nordre Toldbod
Andre forslag
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...