31/8/2021 | Magasin 7 2021
Tatar med svampemayonnaise og syltede svampe
Akvavit og løvemad har været et elsket match siden tidernes morgen. Nærværende fortolkning sammen med en kølig Gin Heroes bringer en klassiker helt up to date.
Ingredienser
- 200 g oksemørbrad fra fritlevende kvæg
- Comté , lagret min. 18 måneder
- 1 æggeblomme
- 1 tsk grov sennep
- Syltede svampe (se opskrift)
- Løgismose Karl Johan-chips
- Svampeolie (se opskrift)
- Tilbehør
- Gin Heroes Nationalpark Thy
Sådan gør du
Step 1. Pisk æggeblomme og grov sennep med et piskeris. Tilsæt en knivspids salt og ¼ del af svampeolien. Pisk til det er tykt og ensartet.
Step 2. Pisk herefter den resterende olie i, i en tynd stråle lidt ad gangen – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og "skælvende" mayonnaise. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Step 3. Skær oksemørbraden fri for sener. Hak den fint i hånden. 4. Anret tataren på store spiseskeer og top med svampemayonnaise, syltede svampe og revet Comté, og servér Karl Johan-chips til.
Andre forslag
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...