31/8/2021 | Magasin 7 2021
Tatar med svampemayonnaise og syltede svampe
Akvavit og løvemad har været et elsket match siden tidernes morgen. Nærværende fortolkning sammen med en kølig Gin Heroes bringer en klassiker helt up to date.
Ingredienser
- 200 g oksemørbrad fra fritlevende kvæg
- Comté , lagret min. 18 måneder
- 1 æggeblomme
- 1 tsk grov sennep
- Syltede svampe (se opskrift)
- Løgismose Karl Johan-chips
- Svampeolie (se opskrift)
- Tilbehør
- Gin Heroes Nationalpark Thy
Sådan gør du
Step 1. Pisk æggeblomme og grov sennep med et piskeris. Tilsæt en knivspids salt og ¼ del af svampeolien. Pisk til det er tykt og ensartet.
Step 2. Pisk herefter den resterende olie i, i en tynd stråle lidt ad gangen – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og "skælvende" mayonnaise. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Step 3. Skær oksemørbraden fri for sener. Hak den fint i hånden. 4. Anret tataren på store spiseskeer og top med svampemayonnaise, syltede svampe og revet Comté, og servér Karl Johan-chips til.
Andre forslag
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...