31/8/2021 | Magasin 7 2021
Tatar med svampemayonnaise og syltede svampe
Akvavit og løvemad har været et elsket match siden tidernes morgen. Nærværende fortolkning sammen med en kølig Gin Heroes bringer en klassiker helt up to date.
Ingredienser
- 200 g oksemørbrad fra fritlevende kvæg
- Comté , lagret min. 18 måneder
- 1 æggeblomme
- 1 tsk grov sennep
- Syltede svampe (se opskrift)
- Løgismose Karl Johan-chips
- Svampeolie (se opskrift)
- Tilbehør
- Gin Heroes Nationalpark Thy
Sådan gør du
Step 1. Pisk æggeblomme og grov sennep med et piskeris. Tilsæt en knivspids salt og ¼ del af svampeolien. Pisk til det er tykt og ensartet.
Step 2. Pisk herefter den resterende olie i, i en tynd stråle lidt ad gangen – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og "skælvende" mayonnaise. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Step 3. Skær oksemørbraden fri for sener. Hak den fint i hånden. 4. Anret tataren på store spiseskeer og top med svampemayonnaise, syltede svampe og revet Comté, og servér Karl Johan-chips til.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.