30/3/2021 | Magasin 3 2021
Tomatrisotto
Risotto – en italiensk klassiker, som vi i Danmark virkelig har taget til os. Med sit cremede, varmende og sansemættende væsen er risottoen en livret blandt mange og en ret, som kan versioneres udi det uendelige.
Prøv her Thomas Rodes tomatrisotto hvor de eksklusive risottoris fra Acquarello Canaroli koges møre i tomatpassata og monteres med masser af smør og parmesanost. Risottoen her er en herlig vegetarisk hovedret men kan også sagtens bruges til for- eller mellemret til 6-8 personer – husk blot at oplevelsen bliver fuldendt med den italienske, kølige rosé i glasset.
Ingredienser
- 250 g aborio ris helst fra Acquarello Canaroli
- 400 g passata-tomater eller en dåse blendede, hakkede tomater
- 2 dl vand
- 125 g smør
- 125 g revet parmesan
- 1½ dl Løgismose rosé no 01
- 2 skalotteløg , finthakket
- 2 fed hvidløg , finthakket
- 2 cm rød chili , finthakket
- 1 kvist timian
- 1 kvist rosmarin
- Løgismose olivenolie
- 1 gul peberfrugt
- 200 g små tomater , i forskellig farve
- 1 pillet rødløg
- 1 skefuld hakket basilikum
- 1 skefuld hakket persille
Sådan gør du
Step 1
Pil og hak løg og hvidløg og hak chilien fint. Snit krydderurterne fint og befri den gule peberfrugt for kerner; hak også peberfrugten fint. Blend eventuelt din dåse passata-tomater, så den bliver helt tynd.
Step 2
Varm olivenolie i en tykbundet pande. Steg heri først løg, hvidløg, chili og peberfrugt let og tilsæt de skyllede risottoris og sautér ca. 1 minut inden du tilsætter vin af 2-3 omgange.
Step 3
Tilsæt herefter tomatpassata samt 2 dl vand samt krydderurter. Skru ned for temperaturen og kog risene møre, 16-18 minutter ved svag varme.
Step 4
Sving gerne panden undervejs og tilsæt gerne vand hvis risottoen bliver for tyk. Risottoen skal opnå en konsistens som en tynd grød inden du monterer den, først med kold smør i tern og derefter revet parmesanost.
Step 5
Smag til med salt, peber og eventuelt citronsaft. Imens risene koger skæres tomater i ensartede stykker. Marinér tomaterne i olivenolie, citronsaft, salt, peber samt hakket basilikum og persille. Snit rødløget fint og bland sammen med tomaterne.
Step 6
Servér den varme risotto med tomatsalaten, enten toppet ovenpå eller som en salat på siden.
Tip
I butikken på Nordre Toldbod kan du altid finde solmodne tomater fra Frankrig i forskellige farver og former.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...