30/11/2020
|
Magasin 7 2020
Torsk med syltet selleri og hasselnød-fløde
Ingredienser
- Fisk
- 1 kg torskeloin skåret ud i portioner á 250 g
- 1 stk knoldselleri
- 100 g syltede sennepsfrø
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 5 cl hasselnøddeolie
- Urter
- Løgismose smør
- Neutral olie
- 1 håndfuld afskallede hasselnødder gerne Piemonte-hasselnødder
- Syltelage
- 4 dl lagereddike
- 4 dl vand
- 4 dl sukker
- Grøn olie
- 50 g persille
- 200 g grønne
- 3 dl neutral olie
Sådan gør du
Dag 1
Step 1. Kog ingredienserne til syltelagen op i en gryde til sukkeret er opløst og lad lagen køle af. Skær top, bund og siderne af knoldsellerien. Skær knoldsellerien i fine tynde skiver på et mandolinjern. Put de tynde skiver i en beholder med syltelagen og stil den på køl i 24 timer.
Dag 2
Step 1. Krydr torsken med en gang salt og sukker og lad den trække i mindst 1 time.
Step 2. Skyl urterne til den grønne olie og tør dem godt. Blend urterne med olien i et højt glas eller bæger med en stavblender, til blandingen samler sig godt. Sigt olien gennem et kaffefilter og stil til side.
Step 3. Kom fløden i en gryde og lun den. Tilsæt hasselnøddeolie til den varme fløde.
Step 4. Steg fisken på en varm pande på skindsiden; læg pres på fisken med en spatel så du får en jævn stegeskorpe.
Step 5. Giv fisken 3 min på skindsiden og 2 min på kødsiden. Sæt derefter fisken i en forvarmet ovn ved 160°C i 7 min. Krydr fisken med salt, peber og et par dryp olivenolie inden servering
Step 6. Anret fisken i en dyb hovedrets-tallerken med et par skefulde hasselnød-fløde, syltede sennepskorn, dråber af den grønne olie og friske urter på toppen. Servér med kartoffelpuré eller mos.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift...