Torskerillette
Med agurk og rugbrød
Ingredienser
- Torskerillette
- 200 g torskefilet med skind
- 2 g salt
- 100 g agurk
- 1 spsk creme fraiche
- 2 tsk sød sennep
- 2 stilke finthakket dild
- 1 stk citron saft herfra
- Salt og friskkværnet peber
- Garniture
- 50 g valnødder
- 1 spsk olivenolie
- 2 skiver rugbrød med kerner
- 1 spsk Løgismose smør
- 8 stk agurkestrimler skåret med tyndeskræller
- 1 par ærteskud
- 1 par klip karse
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Torskerillette
Step 1. Kom torskefileten i et ildfast fad, krydr med salt og bag fisken i en forvarmet ovn ved 100 grader i ca. 15 minutter. Torsken er en meget sart fisk og bliver let tør, hvis den bliver bagt for længe. Den skal blot netop være glasklar i kernen. Snit agurken i små tern, kom ternene i en skål og rør dem sammen med cremefraiche og sød sennep. Træk skindet af torsken og vend kødet i cremen. Smag til med dild, citronsaft, salt og peber.
Garniture
Step 1. Dryp valnødderne med olivenolie og krydr med salt. Bag nødderne sprøde i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 15 minutter. Skær rugbrødet i bjælker og steg dem sprøde på panden i lidt smør. Anret rilletten i små skåle med agurkestrimler, valnødderne, rugbrødet og urterne.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...