30/4/2019 | Magasin 4 2019
Asparges med brunet smør
Denne forret med hvide asparges er ultrasimpel og nem at lave, men smagen er uovertruffen. Brug så vidt muligt nystukne og pivfriske asparges.
Ingredienser
- 500 g hvide asparges
- 100 g Løgismose smør
- 50 g salt
Sådan gør du
Step 1.
Knæk bundene af dine asparges og skyld dem under den kolde hane, dub dem tørre med køkkenrulle og skræl dem fra lige under hovedet og ned.
Step 2.
En gryde med vand og salt bringes i kog.
Step 3.
Aspargesene lægges i en skål og det kogende vand hældes over. Det er vigtigt, at der er vand nok til at dække dine asparges helt. Lad dem stå og trække i 2 minutter.
Step 4.
Imens kommes smørret i en kasserolle, der skrues op for varmen og så snart smørret er smeltet, og det bruser op, fjernes kasserollen fra varmen.
Step 5.
Tag aspargesene op af vandet og lad dem dryppe af. Læg aspargesene i panden med det brunede smør, vend dem rundt og krydr med salt. Servér aspargesene som forret som de er eller prøv dem som tilbehør til stegt eller dampet fisk.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...