20/9/2024
|
Løgismose i Netto
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
Her får du opskriften på hjemmelavet bøfsandwich, der overhældes med vores kok Kaspers brune sovs lavet på rødvin, kalvefond og fløde og tilsmagt med ribsgelé – genvejen til et rigtigt herremåltid derhjemme!
I glasset til bøfsandwich anbefaler vores sommelier mellemfyldige rødvine, gerne fra Rhônedalen eller Ribera del Duero, eller en pilsner eller Rød Lager.
Ingredienser
- 200 g hakket oksekød med høj fedtprocent
- 1 brioche burgerbolle
- 1 bøtte Løgismose brun sovs
- 1 glas Løgismose syltede rødbeder
- 1 glas Løgismose syltede drueagurker
- 1 løg
- 1 håndfuld frisk spinat
- 2 spsk god eller hjemmerørt mayonaise
- Salt og peber
- Smagsneutral olie
- Friterede løgringe
- 1 løg
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk hvedemel
- 6 spsk vand
- Salt
- 4 dl smagsneutral olie
- Hjemmerørt mayonnaise
- 1 æggeblomme
- 1½ dl vindruekerneolie
- 1 spsk Dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt hvidvinseddike
Sådan gør du
Friterede løgringe
Step 1. Pil løget og skær det i tykke skiver.
Step 2. Hæld olien i en lille gryde, så der er minimum et par centimeter i gryden og varm op til 160 °C.
Step 3. Bland havregryn, mel, lidt salt og vand til en lind dej. Hæld blandingen groft over løgringene – de behøver ikke være helt dækkede.
Step 4. Fritér løgene i ca. 10 min. i olien, til de ikke længere bobler. Vend indimellem og hold øje, så de ikke brænder på. Læg de friterede løgringe på fedtsugende papir, når de er færdige.
Hjemmerørt mayonnaise
Step 1. Pisk æggeblommen, salt, sennep og en anelse hvidvinseddike med en elpisker, til det er tykt og hvidt.
Step 2. Pisk herefter olien i i en tynd stråle – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og "skælvende" mayo.
Step 3. Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt lidt ekstra eddike.
Bøfsandwich
Step 1. Pil løget og hak fint.
Step 2. Ælt hakkekødet lidt og form til en bøf. Den skal være bredere end burgerbollen.
Step 3. Krydr bøffen godt med salt og peber og steg i olie på en pande ved rimelig høj varme et par minutter på hver side. Hæld fedtet af panden, når bøffen er taget af og rist burgerbollen ved mellem varme til skærefladerne er gyldne og sprøde.
Step 4. Varm saucen op til 75 °C. Smør imens bollerne med mayonnaise. Læg lidt spinat på bunden, bøffen ovenpå, derefter rødbeder, agurker, rå løg og ristede løg. Hæld en gavmild portion brun sovs på og luk bøfsandwichen med overbollen.
Tip
Denne opskrift giver nogle virkelig sprøde løg, som tilføjer en masse tekstur til bøfsandwichen - men har du ikke tid, kan du naturligvis nøjes med købeversionen.
Tip
Du kan naturligvis erstatte den hjemmelavede mayonnaise med en god variant fra din lokale købmand.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...