20/9/2024
|
Løgismose i Netto
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
Her får du opskriften på hjemmelavet bøfsandwich, der overhældes med vores kok Kaspers brune sovs lavet på rødvin, kalvefond og fløde og tilsmagt med ribsgelé – genvejen til et rigtigt herremåltid derhjemme!
I glasset til bøfsandwich anbefaler vores sommelier mellemfyldige rødvine, gerne fra Rhônedalen eller Ribera del Duero, eller en pilsner eller Rød Lager.
Ingredienser
- 200 g hakket oksekød med høj fedtprocent
- 1 brioche burgerbolle
- 1 bøtte Løgismose brun sovs
- 1 glas Løgismose syltede rødbeder
- 1 glas Løgismose syltede drueagurker
- 1 løg
- 1 håndfuld frisk spinat
- 2 spsk god eller hjemmerørt mayonaise
- Salt og peber
- Smagsneutral olie
- Friterede løgringe
- 1 løg
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk hvedemel
- 6 spsk vand
- Salt
- 4 dl smagsneutral olie
- Hjemmerørt mayonnaise
- 1 æggeblomme
- 1½ dl vindruekerneolie
- 1 spsk dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt hvidvinseddike
Sådan gør du
Friterede løgringe
Step 1. Pil løget og skær det i tykke skiver.
Step 2. Hæld olien i en lille gryde, så der er minimum et par centimeter i gryden og varm op til 160 °C.
Step 3. Bland havregryn, mel, lidt salt og vand til en lind dej. Hæld blandingen groft over løgringene – de behøver ikke være helt dækkede.
Step 4. Fritér løgene i ca. 10 min. i olien, til de ikke længere bobler. Vend indimellem og hold øje, så de ikke brænder på. Læg de friterede løgringe på fedtsugende papir, når de er færdige.
Hjemmerørt mayonnaise
Step 1. Pisk æggeblommen, salt, sennep og en anelse hvidvinseddike med en elpisker, til det er tykt og hvidt.
Step 2. Pisk herefter olien i i en tynd stråle – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og "skælvende" mayo.
Step 3. Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt lidt ekstra eddike.
Bøfsandwich
Step 1. Pil løget og hak fint.
Step 2. Ælt hakkekødet lidt og form til en bøf. Den skal være bredere end burgerbollen.
Step 3. Krydr bøffen godt med salt og peber og steg i olie på en pande ved rimelig høj varme et par minutter på hver side. Hæld fedtet af panden, når bøffen er taget af og rist burgerbollen ved mellem varme til skærefladerne er gyldne og sprøde.
Step 4. Varm saucen op til 75 °C. Smør imens bollerne med mayonnaise. Læg lidt spinat på bunden, bøffen ovenpå, derefter rødbeder, agurker, rå løg og ristede løg. Hæld en gavmild portion brun sovs på og luk bøfsandwichen med overbollen.
Tip
Denne opskrift giver nogle virkelig sprøde løg, som tilføjer en masse tekstur til bøfsandwichen - men har du ikke tid, kan du naturligvis nøjes med købeversionen.
Tip
Du kan naturligvis erstatte den hjemmelavede mayonnaise med en god variant fra din lokale købmand.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...