31/1/2019 | Magasin 1 2019
Braiseret kanin
Kanin er ikke altid førstevalget herhjemme, når det kommer til valg af kød, men det er faktisk en skam. Kanin er nemlig et smagfuldt dyr – se bare i Frankrig, Italien og Tyskland, hvor kanin er en yndet og populær spise. Kødet er fint og magert, så det egner sig særligt godt til at blive tilberedt med væske, eksempelvis i vinterens braiser-retter. I denne opskrift braiserer vi kaninen efter provencalsk forbillede med bl.a. hvidvin, sorte oliven, rosmarin og kapers.
Ingredienser
- 4 stk kaninlår
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk vindruekerneolie
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 dl hvidvin
- 2½ dl hønsefond
- 8 stk tomater
- 100 g sorte oliven
- 2 stilke timian
- 2 stilke rosmarin
- 1 spsk kapers
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- Høvlet parmesan
- 1 stk citron fintrevet skal herfra
- Lidt grønne urter , f.eks. kørvel eller bredbladet persille
Sådan gør du
Step 1
Vend kaninlårene i hvedemel og steg dem gyldne i olie i en tykbundet gryde. Tag lårene op og læg dem til side.
Step 2
Skær skalotteløgene i tynde skiver. Kom skalotteløg og hvidløg i gryden og sautér til de bliver blanke. Kom vinen på og kog den næsten væk og tilsæt så hønsefonden. Lad fonden koge lidt ind.
Step 3
Skold tomaterne et kort øjeblik i kogende vand, fjern skind og kerner og hak tomatkødet groft. Fjern stenene fra olivenerne og hak dem groft.
Step 4
Kom tomater, oliven, krydderurter og kapers i den indkogte fond. Lad saucen koge i et par minutter, inden du smager den til med salt og peber. Kom lårene tilbage i gryden, sæt låget på og skru ned for blusset og lad retten simre færdig i ca. 45-60 minutter.
Step 5
Servér kaninen med godt brød eller evt. kartoffelmos.
Tip
Kanin kan købes i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod – forudbestil gerne hvis du i forvejen ved, hvornår du skal bruge kødet.
Tip
Parmigiano Reggiano kan købes i vores gourmetsupermarkede på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...