30/6/2019 | Magasin 6 2019
Clafoutis med kirsebær
Clafoutis er en fransk dessert, der har sit ophav i den franske region Limousin. Clafoutis er bær, traditionelt sorte kirsebær, der dækkes af en dej, næsten creme, bestående af æg, sukker, mælk og mel. Clafoutis kan laves med et væld af frugter; f.eks. rabarber, blommer eller brombær. Denne klassiske opskrift er med kirsebær, der er spækfyldt med saft og sødme netop nu.
Ingredienser
- 330 g udstenede kirsebær
- 65 g Løgismose manitoba hvedemel eller almindelig hvedemel
- 65 g sukker
- 3 æg
- 1 blomme
- 4 dl Løgismose sødmælk
- 85 g Løgismose creme fraiche 18%
- 3 cl rom
- 1 vaniljestang
- Løgismose smør , til at smøre formen (diameter 21-22 cm)
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 200 °C. Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, creme fraiche og vaniljekorn. Blend kort med en stavblender eller pisk hårdt med håndpisker.
Step 2.
Tilsæt herefter sukker, mel og rom samtidigt med at du pisker med et piskeris, så der ikke opstår klumper. Dejen ligner til forveksling en pandekagedej.
Step 3.
Smør formen med smør og strø sukker på siderne af formen og i bunden.
Step 4.
Hæld en tredjedel af dejen i formen og bag den i 8-10 minutter. Tag den herefter ud og fordel kirsebærrene på en halvbagte bund og hæld derefter resten af dejen ud over. Stil den tilbage i ovnen og bag yderligere i ca. 20-25 minutter til kagen er gyldenbrun og fast.
Step 5.
Nyd kagen lun eller ved stuetemperatur med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Andre forslag
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...