1/6/2021
|
Magasin 5 2021
Courgette og aubergine med oregano og mynte
Grillmad kan være så meget mere end bøffer og pølser – ja faktisk kan det sagtens lade sig gøre at lave en komplet grill-middag ud af grillede grønne sager.
Her får du 1 ud af 5 små serveringer med grillet grønt, som både kan fungere enkeltvis som frokostserveringer, som forret eller som tilbehør, men sammen udgør en herlig grøn grillmenu, der er hyggelig at deles om.
Ingredienser
- 1 aubergine
- 2 courgetter
- Frisk oregano
- Frisk mynte
- Skal og saft af 1 citron
- ½ frisk chili
- Løgismose olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Skær skiver af aubergine og courgetter og grill dem på en meget varm grill.
Step 2
Anret dem i et fad, mens de fortsat er varme med strimler af citronskal, finthakket chili, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Step 3
Tilsæt grofthakket oregano og mynte, når de er kølet af.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...