20/9/2024
|
Løgismose i Netto
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæskesteg med ekstra sprøde svær og køb dig til den brune sovs lavet af selvsamme kok i Løgismose-køkkenet på Fyn.
Kaspers brune sovs er lavet på rødvin, kalvefond og fløde og tilsmagt med ribsgelé. Så er det bare at koge kartoflerne, lune rødkålen og servere et glas Barbaresco eller Rhône-vin til.
Ingredienser
- 1 kg flæskesteg
- 1 dl eddike
- Groft salt
- 500 g kartofler
- 1 glas Løgismose Rødkål
- 1 glas Løgismose syltede drueagurker
- 1 bøtte Løgismose brun sovs
Sådan gør du
Step 1
Hæld eddike over sværene på flæskestegen og krydr gavmildt med salt hele vejen rundt.
Step 2
Sæt stegen på en rist i forvarmet ovn ved 150 °C. i 45 min. Sørg eventuelt for, at stegen står lige ved at placere lidt sølvpapir under den. Tag stegen ud af ovnen og skru ovnen op på 220 °C varmluft.
Step 3
Ordn kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.
Step 4
Sæt stegen tilbage øverst i ovnen. Her skal den have ca. 10-20 min., til sværene er puffede. Hold øje, da det pludselig kan gå stærkt.
Step 5
Servér flæskestegen med kartofler, lunet rødkål, drueagurker og Løgismose brun sovs.
Tip
Vil sværene ikke puffe ordentligt, kan de til nøds steges på en meget varm pande med en god portion olie. Pas på, du ikke brænder dig!
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...