30/9/2022
|
Magasin 6 2022
Fransk fyldig løgsuppe
Tanken om en fyldig løgsuppe varmer en helt ind i hjertet, og intet kan være nemmere og mere enkelt. Enkelheden kræver dog, at ingredienserne er i top, så brug en god Gruyère, hønsefond og et godt surdejsbrød.
Ingredienser
- 1 kg zittauerløg
- 5 fed hvidløg
- 2 stk laurbærblade
- 4 kviste timian
- 7½ dl kraftig hønsefond
- 7½ dl kraftig kalvefond
- 25 g Løgismose smør
- 4 skiver groft landbrød
- 200 g Gruyère
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Skær løg og hvidløg i tynde skiver, og sautér dem i smør i ca. 30 min., til de er helt møre og let karamelliserede. Tilsæt laurbærblade, timian, hønsefond og kalvefond. Lad suppen simre i en times tid, og lad den gerne trække til dagen efter.
Step 2
Fjern timiankviste og laurbærblade og portionér suppen i ildfaste suppeskåle. Læg en skive brød i hver suppeskål og kom 50 g revet Gruyère ovenpå på hver.
Step 3
Bag suppen i ovnen i ca. 20 min. ved 200 °C.
Tip
Hønsebouillonen klarer man ved at spise en hel kylling dagen før og koge en dejlig fond på skroget.
Tip
For en endnu mere budgetvenlig version kan du snildt erstatte hønse- og kalvefond med grøntsagsfond.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...