1/6/2021
|
Magasin 5 2021
Friteret smelt med aioli
Er du kørt fast i de samme salte snacks til den iskolde gin & tonic, så kan vi anbefale sprøde, friterede smelt med hjemmerørt aioli.
De små fisk smager ikke af alverden, men når først de bliver vendt i mel, friteret i varm olie og dyppet i den pikante aioli, får de virkelig ben at gå på.
Ingredienser
- Friteret smelt
- 500 g hele smelt
- hvedemel
- 1 liter smagsneutral olie
- Salt og peber
- Citron
- Aioli
- 1 bagekartoffel
- 2 fed hvidløg
- 1 æggeblomme
- 2½ dl Løgismose olivenolie
- citronsaft
- Salt
- Piment d’Espelette
Sådan gør du
Step 1
Bag kartoflen i ovnen ved 180 °C til den er mør, det tager ca. 1,5 time.
Step 2
Skrab kødet ud og blend det med æggeblommen og finthakket hvidløg. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, til massen får en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og Piment d’Espelette.
Step 3
Vend de små fisk i mel, salt og peber og fritér i en gryde eller en fritøse, til de er gyldne og sprøde.
Step 4
Servér de friterede smelt med aioli og citron til den kolde gin & tonic.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...