31/5/2021 | Magasin 5 2021
Friteret smelt med aioli
Er du kørt fast i de samme salte snacks til den iskolde gin & tonic, så kan vi anbefale sprøde, friterede smelt med hjemmerørt aioli. De små fisk smager ikke af alverden, men når først de bliver vendt i mel, friteret i varm olie og dyppet i den pikante aioli, får de virkelig ben at gå på.
Ingredienser
- Friteret smelt
- 500 g hele smelt
- hvedemel
- 1 liter smagsneutral olie
- Salt og peber
- Citron
- Aioli
- 1 bagekartoffel
- 2 fed hvidløg
- 1 æggeblomme
- 2½ dl Løgismose olivenolie
- citronsaft
- Salt
- Piment d’Espelette
Sådan gør du
Step 1.
Bag kartoflen i ovnen ved 180 °C til den er mør, det tager ca. 1,5 time.
Step 2.
Skrab kødet ud og blend det med æggeblommen og finthakket hvidløg. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen til massen får en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og Piment d’Espelette.
Step 3.
Vend de små fisk i mel, salt og peber og fritér i en gryde eller en fritøse, til de er gyldne og sprøde.
Step 4.
Servér de friterede smelt med aioli og citron til den kolde gin & tonic.
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...