31/5/2021
|
Magasin 5 2021
Friteret smelt med aioli
Er du kørt fast i de samme salte snacks til den iskolde gin & tonic, så kan vi anbefale sprøde, friterede smelt med hjemmerørt aioli. De små fisk smager ikke af alverden, men når først de bliver vendt i mel, friteret i varm olie og dyppet i den pikante aioli, får de virkelig ben at gå på.
Ingredienser
- Friteret smelt
- 500 g hele smelt
- hvedemel
- 1 liter smagsneutral olie
- Salt og peber
- Citron
- Aioli
- 1 bagekartoffel
- 2 fed hvidløg
- 1 æggeblomme
- 2½ dl Løgismose olivenolie
- citronsaft
- Salt
- Piment d’Espelette
Sådan gør du
Step 1.
Bag kartoflen i ovnen ved 180 °C til den er mør, det tager ca. 1,5 time.
Step 2.
Skrab kødet ud og blend det med æggeblommen og finthakket hvidløg. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen til massen får en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og Piment d’Espelette.
Step 3.
Vend de små fisk i mel, salt og peber og fritér i en gryde eller en fritøse, til de er gyldne og sprøde.
Step 4.
Servér de friterede smelt med aioli og citron til den kolde gin & tonic.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...