Græsk salat med feta
Der er få ting, der kan vække sommer- og ferieminderne frem, som en god græsk salat. Det er en forholdsvis enkel salat, så brug de bedste råvarer, som du kan komme i nærheden af. Det lønner sig. Vi bruger Løgismoses græske fetaost lavet på gede- og fåremælk og kalamata-oliven for at give salaten karakter og en masse umami.
Ingredienser
- 350 g tomat , den type du fortrækker
- 1 stk agurk
- 1 stk grøn peberfrugt
- 1 stk rødløg
- 20 stk sorte Løgismose Kalamata-oliven , befriet for sten
- 1 stk romainesalat
- 1 bundt frisk oregano
- 1 stk citron
- 200 g græsk feta
- ½ dl god olivenolie
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Pil løget, halvér det og skær det i lidt grove skiver. Pil lagene fra hinanden og kom det i en lille skål, pres citronen ud over og hæld olien over. Imens løgene trækker, vaskes salaten. Agurken halveres på langs og kernerne skrabes ud og den skæres i skiver på ca. ½ cm tykkelse. Fjern kernerne i peberfrugten og skær den i tern. Tomaterne skæres i mundrette både. Er der sten i olivenene fjernes disse.
Step 2
I en passende skål eller på et fad anrettes de største salat blade nederst, de mindste vendes sammen med det resterende fyld inklusiv løg og marinaden. Blandingen lægges oven på de store salatblade, fetaen brækkes i stykker ud over salaten og der kommes rigeligt med oreganoblade på toppen.
Step 3
Nyd salaten til et stykke grillet kød eller bare som den er med et stykke brød.
Andre forslag
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson i danske sommermåneder og lidt ind i efteråret. Det udgør således et alletide...