30/6/2020 | Magasin 4 2020
Græsk salat
Hemmeligheden bag en vellykket græsk salat er ganske simpel: gode og solmodne råvarer. Vælg et godt udvalg af saftige og sprøde salater som romaine, hjertesalat, iceberg og frisée. Lægger du salaterne i iskoldt vand, gerne med isterninger, før brug, bliver salaterne ekstra sprøde. Her får du opskriften på klassisk græsk salat som her også indeholder grillet eller pocheret blæksprutte – en tilføjelse, som den græske evergreen bestemt ikke bliver værre af. Servér salaten med et køligt glas græsk hvidvin eller retsina af høj kvalitet og pludselig resonerer Grækenland bedre med kvalitet, livsnyderi og velsmag end masseturisme, plastikstole og all inclusive.
Ingredienser
- Salat
- Romainesalat , hjertesalat, frisée-salat, renset og brækket i mundrette stykker
- 1 salatløg , pillet og skåret i ringe
- 1 agurk , skrællet, halveret, befriet for kerner og skåret i skiver
- 1 håndfuld cherrytomater
- 125 g fetaost , af bedste kvalitet og brækket i store stykker
- 150 g tiarmet blæksprutte , renset
- 4 spsk Kalamata oliven fra Morea, halverede og udstenede
- Salt og peber
- Dressing
- ½ dl olivenolie
- ½ citron , saften herfra
- ½ fed
- 1 cm frisk rød chili uden kerner, fintsnittet
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Læg salatløget i iskoldt vand i en times tid, så det bliver sprødt og smider den skarpe smag.
Step 2.
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Step 3.
Marinér salaten med dressingen og smag til med salt og peber.
Step 4.
Skær blæksprutten i ringe af 1 cm og krydr med salt, peber og olivenolie.
Step 5.
Du har to muligheder med blæksprutteringene: 1. pochér dem i court-bouillon i 2-3 minutter eller 2. læg dem på grillen ved høj varme i 2-3 minutter. Har du grillen i gang, så brug den, den grillede smag er herlig til salaten.
Step 6.
Anret salaten på et fad og top med salatløg, tomater og feta brækket i store stykker. Kom de lune blæksprutteringe på sidst. Krydr gerne med friske krydderurter som oregano og basilikum.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...