30/6/2020 | Magasin 4 2020
Græsk salat
Hemmeligheden bag en vellykket græsk salat er ganske simpel: gode og solmodne råvarer. Vælg et godt udvalg af saftige og sprøde salater som romaine, hjertesalat, iceberg og frisée. Lægger du salaterne i iskoldt vand, gerne med isterninger, før brug, bliver salaterne ekstra sprøde. Her får du opskriften på klassisk græsk salat som her også indeholder grillet eller pocheret blæksprutte – en tilføjelse, som den græske evergreen bestemt ikke bliver værre af. Servér salaten med et køligt glas græsk hvidvin eller retsina af høj kvalitet og pludselig resonerer Grækenland bedre med kvalitet, livsnyderi og velsmag end masseturisme, plastikstole og all inclusive.
Ingredienser
- Salat
- Romainesalat , hjertesalat, frisée-salat, renset og brækket i mundrette stykker
- 1 salatløg , pillet og skåret i ringe
- 1 agurk , skrællet, halveret, befriet for kerner og skåret i skiver
- 1 håndfuld cherrytomater
- 125 g fetaost , af bedste kvalitet og brækket i store stykker
- 150 g tiarmet blæksprutte , renset
- 4 spsk Kalamata oliven fra Morea, halverede og udstenede
- Salt og peber
- Dressing
- ½ dl olivenolie
- ½ citron , saften herfra
- ½ fed
- 1 cm frisk rød chili uden kerner, fintsnittet
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Læg salatløget i iskoldt vand i en times tid, så det bliver sprødt og smider den skarpe smag.
Step 2.
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Step 3.
Marinér salaten med dressingen og smag til med salt og peber.
Step 4.
Skær blæksprutten i ringe af 1 cm og krydr med salt, peber og olivenolie.
Step 5.
Du har to muligheder med blæksprutteringene: 1. pochér dem i court-bouillon i 2-3 minutter eller 2. læg dem på grillen ved høj varme i 2-3 minutter. Har du grillen i gang, så brug den, den grillede smag er herlig til salaten.
Step 6.
Anret salaten på et fad og top med salatløg, tomater og feta brækket i store stykker. Kom de lune blæksprutteringe på sidst. Krydr gerne med friske krydderurter som oregano og basilikum.
Andre forslag
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...