11/11/2020 | Løgismose i Netto
Grahamsbrød
Alle kender vi det klassiske hvide franskbrød. Det er skønt, men efter vores mening må brød af og til dog gerne smage af mere, hvorfor vi anvender grahamsmel og manitobamel i disse brød. Løgismose Grahamsmel er fuldkornshvedemel malet på stenkværn, hvor kim og skaldele er bevaret. Resultatet er et brød med mere smag, struktur og fylde.
Ingredienser
- 900 g koldt vand
- 800 g Løgismose manitoba hvedemel
- 300 g Løgismose grahamsmel
- 2 spsk salt
- 16 g gær
Sådan gør du
Step 1. Opløs gæren i vandet og rør sammen med resten af ingre- dienserne i 4-5 min.
Step 2. Lad dejen hvile i 10 min. og rør igen i dejen i 4-5 min.
Step 3. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i 30 min., og sæt den herefter overdækket på køl til dagen efter.
Step 4. Tænd ovnen på 240 °C – lad bagepladen blive i ovnen (hvis du har en bagesten er det endnu bedre).
Step 5. Form to runde brød af dejen, og lad dem hvile til ovnen er varm.
Step 6. Læg brødene på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på, og bag dem i 40 min., eller til de lyder hule når du banker dem let på bunden.
Step 7. Lad brødene hvile 20 min., inden du skærer dem.
Tip
Du kan med fordel tilsætte ca. en dl syrnet mejeriprodukt, som kærnemælk eller tykmælk, til dejen, når du bager med grahamsmel, da mælkesyrebakterierne er med til at holde på fugtigheden i brødet og giver en dejlig let-syrlig smag.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...