1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Grillede andelår med artiskokker og sprøde grillede salater
Grill er nu nok engang den uofficielle danske nationalsport. Og du kan heldigvis både benytte den til sommerens og vinterens retter. Vi kan anbefale denne lidt oversete grill-delikatesse, confiterede andelår. De fedtsyltede andelår bliver sprøde og lækre efter et møde med den varme grill, kødet falder lige fra benet og de grillede grønne sager gør oplevelsen komplet.
Ingredienser
- 4 Løgismose confiterede andelår
- 4 hele artiskokker
- 2 salatløg
- 1 spsk grov dijonsennep
- Hjertesalat, radiccio og andre grove salattyper
- ½ dl Løgismose olivenolie
- ½ dl sherry vineddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Skræl artiskokker, men behold de yderste blade og en smule af stokken. Del artiskokhjerterne i halve og fjern de små fine ‘hår’ i midten. Kog artiskokkerne i letsaltet vand med en halv citron i 5-6 minutter. Tag artiskokkerne op af vandet og lad dem dryppe af i et dørslag.
Step 2
Bland sennep, eddike, salt og peber sammen og pisk derefter olivenolie til det tykner.
Step 3
Flæk de grove salater i halve og skær salatløgene i kvarte.
Step 4
Grill andelår ved indirekte varme, til de er gennemvarme og skindet helt sprødt, ca. 15-20 minutter.
Step 5
Grill artiskokker og salatløg over direkte varme til løgene er let karamelliserede, ca. 5-10 minutter.
Step 6
Grill de halverede salater i ca. 2 minutter på snitfladen, lige Inden servering.
Step 7
Vend grøntsagerne og salaten i vinaigrette og anret med de sprøde andelår. Pynt eventuelt med dine favorit-krydderurter.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...