1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Grillede andelår med artiskokker og sprøde grillede salater
Grill er nu nok engang den uofficielle danske nationalsport. Og du kan heldigvis både benytte den til sommerens og vinterens retter. Vi kan anbefale denne lidt oversete grill-delikatesse, confiterede andelår. De fedtsyltede andelår bliver sprøde og lækre efter et møde med den varme grill, kødet falder lige fra benet og de grillede grønne sager gør oplevelsen komplet.
Ingredienser
- 4 Løgismose confiterede andelår
- 4 hele artiskokker
- 2 salatløg
- 1 spsk grov dijonsennep
- Hjertesalat, radiccio og andre grove salattyper
- ½ dl Løgismose olivenolie
- ½ dl sherry vineddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Skræl artiskokker, men behold de yderste blade og en smule af stokken. Del artiskokhjerterne i halve og fjern de små fine ‘hår’ i midten. Kog artiskokkerne i letsaltet vand med en halv citron i 5-6 minutter. Tag artiskokkerne op af vandet og lad dem dryppe af i et dørslag.
Step 2
Bland sennep, eddike, salt og peber sammen og pisk derefter olivenolie til det tykner.
Step 3
Flæk de grove salater i halve og skær salatløgene i kvarte.
Step 4
Grill andelår ved indirekte varme, til de er gennemvarme og skindet helt sprødt, ca. 15-20 minutter.
Step 5
Grill artiskokker og salatløg over direkte varme til løgene er let karamelliserede, ca. 5-10 minutter.
Step 6
Grill de halverede salater i ca. 2 minutter på snitfladen, lige Inden servering.
Step 7
Vend grøntsagerne og salaten i vinaigrette og anret med de sprøde andelår. Pynt eventuelt med dine favorit-krydderurter.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...