31/7/2019 | Magasin 7 2019
Grillet andebryst med rødbeder, hindbær og blommer
En oplagt sensommer-ret med masser af smag og dybde. Vil du have mere fylde, kan du med fordel tilføje confiterede andelår til retten.
Ingredienser
- 2 stk andebryster gerne økologiske
- 10 stk rødbeder
- 1 håndfuld friske hindbær
- ½ dl balsamico
- 1 stk citron
- 100 g blandede salater
Sådan gør du
Step 1
Tænd og klargør grillen.
Step 2
Skræl 2 af rødbederne og skær dem i tynde skiver. Krydr dem med salt, peber og citronsaft og lad dem trække imens du laver de øvrige elementer af retten.
Step 3
Skær de resterende rødbeder i kvarte fra top til rod. Vend dem med olivenolie, salt, peber og lidt reven citronskal. Grill rødbederne ved indirekte varme, til de er møre, ca. 35-45 min alt afhængigt af varmen i grillen.
Step 4
Dup andebrysterne tørre med lidt køkkenrulle. Fjern sølvhinden og rid skindet ved hjælp af en skarp kniv. Krydr med salt, og friskkværnet hhv. rosa, sorte og grønne peberkorn.
Step 5
Grill andebrysterne med skindsiden nedad, men pas på at de ikke brænder; steg dem enten ved direkte varme mens du er opmærksom hele tiden, og fjern dem hvis der kommer ammer, eller steg dem ved indirekte varme. Giv dem ca. 10 min på skindsiden og 1-2 minutter på kødsiden, tag dem af og lad dem trække på en rist.
Step 6
Knus hindbærrene let med en gaffel og bland dem med balsamico, citronsaft og ca. 1 dl jomfruolivenolie. Smag til med salt og peber.
Step 7
Skær andebrystet i tynde skiver på langs, anret dem oven på salaten sammen med rødbederne og de marinerede rødbedeskiver og dryp med hindbærdressingen. Krydr efter med saltkrystaller og friskkværnet peber.
Step 8
Du kan også sagtens tilberede rødbederne i ovnen og stege andebrystet på panden.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...