Grillet dorade
Med fennikel og dild.
Ingredienser
- 4 stk dorader
- 1 bundt dild
- 1 stk fennikel
- 1 stk citron
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Hvis ikke det er gjort i forvejen, rens fisken grundigt indvendigt. Fyld fisken med fintsnittet fennikel, citron og bundter af dild. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Sørg for, at fiskeskindet er helt tørt. Rids små snit i skindet og pensl med et tyndt lag olie.
Step 2.
Varm grillen op til meget hård varme, og smør risten med smagsneutral olie, som brændes godt af, og læg så fisken på. Pres let med en palet, uden fisken bukker sammen. Hav nu is i maven – en klassisk fejl er at rykke på fisken for tidligt, så skindet sidder fast på risten. Vær i stedet tålmodig, og lad så fisken være i fred, fiskeskindet vil automatisk slippe risten, når det er sprødt nok.
Step 3.
Vend fisken når den selv slipper og gentag på den anden side.
Tip
Servér med din foretrukne sommersalat og nye kartofler.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...