30/6/2021 | Magasin 6 2021
Grillet gazpacho
Der findes (næsten) en uendelig række af tomatsorter, og de byder alle på hver sin smagsprofil, ligesom udseendet varierer betragteligt. Tomaterne er trofaste følgesvende i det salte køkken, hvor smagen vinder frem. Prøv her Magnus Sonnes grillet gazpacho.
Ingredienser
- 4 store tomater
- ½ agurk
- ½ rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød chili
- 2 stængler blegselleri
- Frisk oregano , merian og basilikum
- 1 tsk Piment d’Espelette
- 2 spsk sherryeddike
- ½ dl olivenolie
- Salt og peber
- 2 skiver daggammelt brød
Sådan gør du
Step 1.
Skær alle grøntsager i grove stykker og grill dem til de har taget farve, uden at de tilberedes for længe.
Step 2.
Lad de grillede sager køle en smule af. Blend grøntsager og brød og tilsæt de øvrige ingredienser.
Step 3.
Smag suppen til med salt, peber, Piment d’Espelette og sherryeddike.
Step 4.
Køl suppen helt ned og nyd med godt brød til – og evt. olivenolie dryppet udover.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk