1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling under kærlig forårsbebudende behandling og skabt en grøn risotto.
Ingredienser
- 3 dl risottoris
- ¾ l god hønsebouillon
- 100 g skalotteløg
- 3 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 100 g spinat
- 1 håndfuld ramsløg
- 1 bundt basilikum
- 1½ dl Løgismose hvidvin no 01
- 75 g kold Løgismose smør
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 1 bøtte Løgismose fraiche 9%
- Friske urter til anretning
Sådan gør du
Step 1
Kog hønsebouillon op i en gryde for sig.
Step 2
Varm olivenolie op i en gryde ved middelvarme, og tilsæt risottoris og finthakkede skalotteløg. Steg ris og løg i et par minutter, indtil risene bliver blanke. De må ikke tage farve. Hæld hvidvin ved, og lad fordampe.
Step 3
Hæld den varme hønsebouillon ved, så den dækker risene. Lad væsken fordampe. Tilsæt løbende mere bouillon, og rør jævnligt.
Step 4
Blend imens spinat, ramsløg, basilikum og blade som skvalderkål og bøgeblade fint (erstat mængden af blade du har fundet i naturen med spinat).
Step 5
Vend den grønne puré ned i risene, når de er ved at være færdige. Tilsæt samtidig koldt smør skåret i tern og Parmigiano Reggiano, og rør det hele forsigtigt sammen.
Step 6
Anret risottoen på flade tallerkener, og top med et par skefulde Løgismose fraiche 9% og urter fra naturen.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
